Eriksen esete mély nyomot hagyott a dánok kapitányában

fbl TOPSHOTS Horizontal
Denmark's defender Simon Kjaer (back) observes as paramedics attend to Denmark's midfielder Christian Eriksen (not seen) during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Szinte mindennap gondol a nyári Európa-bajnokságra és Christian Eriksen újraélesztésére Simon Kjaer, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

"Talán van egy-két nap, amikor nem jut eszembe, de hosszabb szünet nincs. A történtek már a részünkké váltak" - fogalmazott az AC Milan játékosa.

Eriksen június 12-én, az Eb csoportkörében, a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Kjaer elsőként ért oda barátjához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kameráktól és a fotósoktól eltakarják a történéseket. Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves Eriksent az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a pályafutását.