Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája első fordulójának szerdai játéknapján a Liverpool az AC Milant fogadja az Anfield Roadon. A mérkőzés előtt Jürgen Klopp elismerően mesélt a vendégek dán futballistájáról, Simon Kjaerről, aki az idei Eb-n megmentette a pályán összeeső Christian Eriksen életét.

Az Európa-bajnokságon Christian Eriksen a finnek elleni csoportmérkőzés 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül újraélesztették, mielőtt szállítható állapotba került. A szörnyű eset szinte mindenkit lesokkolt, azonban Simon Kjaer higgadt maradt és rengeteget tett azért, hogy csapattársa túlélje a helyzetet.

A dánok csapatkapitánya húzta ki Eriksen nyelvét, stabil oldalfekvésbe tette, majd a sérült futballista barátnőjében is hősként próbálta tartani a lelket.

A Liverpool-Milan BL-rangadó előtt az angol csapat edzőjének, Jürgen Kloppnak eszébe jutottak az Eb-n történtek, és elismerően beszélt a dán válogatott csapatkapitányáról, aki az olasz klub játékosaként minden bizonnyal pályára lép szerda este az Anfield Roadon - írta az Independent.

mondta a BL-győztes tréner.

Jürgen Kloppot lenyűgözte Simon Kjaer hősies viselkedése Forrás: AFP/Oli Scarff

"Az igazi vezérek krízishelyzetekben mutatkoznak meg. Mint sokan másokat, engem is sokkolt az, ami Eriksennel történt a pályán. Rengeteg hős volt akkor este, nem megfeledkezve a dán válogatott orvosi személyzetéről, de Simon különösen bátran viselkedett a drámai helyzet idején" - tette hozzá Klopp.

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy Kjaernek hogyan sikerült nemcsak megőriznie a nyugalmát ebben a helyzetben, hanem hogy tisztán tudjon dönteni abban a pillanatban. Magatartása mindnyájunkat lenyűgöz" - fűzte hozzá a Liverpool német edzője.

Az UEFA is méltányolta a futballista hősiességét, így Simon Kjaer és a dán együttes orvosi csapata UEFA elnöki-díjban részesült, miután a nyári Európa-bajnokságon megmentették Christian Eriksen életét.

Mindent egy helyen az Eb-ről