Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában. A meccs második magyar góljának a szerzője, Botka Endre a közösségi oldalán írta le a gondolatait.

„Megígértem, megtettük. Igaz, nagyot kellett küzdenünk, de most a 3 pont a lényeg, és az, hogy felálltunk két vereség után. Jól indult, hajtottunk, vezettünk. Aztán kihagytuk a helyzeteinket, és megint magunknak tettük nehézzé a meccset. De győztünk! Ezzel megmaradt az esély, és amennyiben a hátralévő meccseinken képesek leszünk úgy teljesíteni, mint az első félidőben, akár még... De hagyjuk, mert nekünk már nem a szavakkal, hanem a tettekkel kell bizonyítanunk.

Sosem fogom elfelejteni ezt a találkozót, hisz megszereztem első gólomat a válogatottban. Fantasztikus érzés volt, amikor hallottam a szurkolók tízezreinek örömét, és ahogy a nevemet skandálták.

Köszönöm! Hajrá, magyarok!"

A kvalifikációs sorozat októberben folytatódik, a magyar csapat előbb 9-én az albánokat fogadja, majd az Európa-bajnoki döntős angolok otthonába látogat 12-én.