Az andorrai foci legendája üzent a neki "sérülést okozó" angol sztárnak - kép

Andorra vs Turkey - UEFA EURO 2020 Qualifier Andorra 2019 Andorra la Vella Ildefons Lima Horizontal
ANDORRA LA VELLA, ANDORRA - NOVEMBER 17: Ildefons Lima of Andorra is seen during UEFA EURO 2020 qualifying Group H football match between Andorra and Turkey at the National Stadium in Andorra La Vella, Andorra on November 17, 2019. Andorra’s team captain Lima set to become the longest-serving player of a national team after playing against Turkey in the UEFA EURO 2020 qualifiers. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ildefons Lima, az andorra futball élő, sőt aktív legendája az Anglia elleni szombati vb-selejtező mérkőzésen szenvedett combizomsérülést. A kiváló sportembernek azonban ez sem vette el a jókedvét, a közösségi oldalán üzent Jadon Sanchónak.

"Legközelebb lassítanod kéne" - írta a kép fölé Lima, amin az látszik, hogy az angolok 21 éves támadója a labdát vezetve faképnél hagyja őt. A 31. percben kivágott nagy sprintbe bele is sérült a csatárból már középső védővé lett elnyűhetetlen harcos, le kellett cserélni, de reményei szerint két-három hét múlva már újra a pályán lesz.

És a sérülés nem vette el a humorérzékét. Szorgosan válaszolgatott a bejegyzés alatti kommentekre, arra a felvetésre például, hogy jobb játékos, mint az angoloknál szereplő Harry Maguire, azt felelte, hogy "határozottan", arra a felvetésre, hogy a meccs után Sancho biztos oda adta neki a mezét, pedig azt írta: "Nem, még mindig fut".

A magyar válogatottal azonos vb-selejtezőcsoportban szereplő két csapat La Vella-i mérkőzését végül 5-0-ra nyerték meg az angolok.

Ildefons Limára nem túlzás azt mondani, hogy az andorrai foci legendája. A szombat este vele versenyt futó Sancho még meg sem született (talán még tervben sem volt), amikor ő 1997-ben először lépett pályára (és mindjárt gólt is lőtt egy Észtország ellen 4-1-re elveszített meccsen) az andorra válogatottban, ahol már 132 mérkőzésnél jár. 11 góljával messze hazája legeredményesebb játékosa (a második helyen 5 találattal áll Cristian Martínez). Lima abban a tekintetben is úttörő, hogy míg ma már nem számít eget rengető ritkaságnak, hogy Andorrából valaki egy jóval magasabban jegyzett ország bajnokságában fusson be értékelhető karriert, addig ő két szezont is lehúzott a spanyol a másodosztályban, előbb a Las Palmasban 2002-03-ban, majd két szezonnal később a Rayo Vallecanóban.