Vágólapra másolva!
A Ferencváros kedden délután 2-0-ra kikapott a skót Celtic otthonában az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozó Dibusz Dénes, Vécsei Bálint, valamint Peter Stöger is azt emelte ki, hogy muszáj lesz elkerülni a legkisebb hibákat is, ha a csapat el akarja érni a Konferencia-ligába vezető harmadik helyet a csoportban.

"A második félidőben bedaráltak minket. Az első félidőben még jobban tudtuk kontrollálni a meccset, voltak lehetőségeink, kapura lövéseink - kezdte az értékelést a lefújás után a tizenegyest hárító Dibusz Dénes. - A tavalyi meccsből kiindulva sejtettük, hogy megpróbálnak bennünket beszorítani, és így is lett.

Nem tudtuk kihozni a labdát, ha volt is egy-egy felpassz, akkor nem tudtuk megtartani a labdát, így állandó nyomás alatt volt a védelmünk. Örülnünk kell, hogy nem lett ebből egy nagy arányú vereség, mert sajnos benne volt az is. Tanulnunk kell ebből a meccsből, mert a Celtic elleni hazai találkozó lesz az utolsó esélyünk, hogy oda érjünk a harmadik helyre."

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője főleg az első félidőben mutatott játékkal volt elégedett, azonban nem rejtette véka alá, hogy a kedd estinél jobb teljesítményt vár el a csapattól.

Nagyon nagy volt rajtunk a nyomás a második félidőben, és bizonyos helyzetekben nem volt megfelelő a védekezésünk.

Elől egész jók voltunk az első gólig, és talán kiábrándító az eredmény, de megvoltak a lehetőségeink. A második gólról viszont én is azt tudom mondani, hogy ilyet nem engedhetünk meg magunknak. A középpályásoknak nagyon sokat kellett dolgozniuk, ezért kellett ebben a csapatrészben frissítenünk.

Peter Stöger és a Celtic edzője, Ange Postecoglou figyeli az eseményeket Forrás: MTI/EPA/Robert Perry

A találkozót végigjátszó Vécsei Bálint szerint főként a második félidőben mutatott játékon kell javítania a csapatnak, ha keddinél jobb eredményt akar elérni.

"Az első félidőket eddig jól megúsztuk, és ezúttal is voltak lehetőségeink, az első 45 percben felvettük az egy-egy elleni harcot a széleken. A második félidőben aztán túlságosan kinyíltunk, és egy kontrából gólt is kaptunk. Nehéz ilyenkor ritmust váltani, ezen mindenképpen változtatnunk kell.

amiből könnyen tudtak helyzeteket kialakítani" - mondta a magyar válogatott középpályás.

A skót csapat játékosai értelemszerűen sokkal elégedettebbek voltak, még a tizenegyest hibázó Callum McGregor sem volt letörve: "Végig domináltunk, voltak helyzeteink, azt hiszem, hogy a szurkolóink is élvezték a meccset. A siker összekovácsolja a csapatunkat, amelyikben most sok az új játékos. Büntetőt pedig mindenki hibázhat néha, túl kell ezen lépni, és menni tovább."

A 75-szörös angol válogatott kapus, Joe Hart szerint pedig végig a Celtic irányította a játékot, még akkor is, amikor a Fradi azt hitte, hogy nála van a kezdeményezés. "Mi irányítottuk a játékot, még akkor is, amikor a Fradi úgy érezte, hogy ők irányítanak. Valójában viszont nem adtunk nekik egy lélegzetvételnyi szünetet sem, és végül megtörtük őket."