Vágólapra másolva!
Giorgio Chiellini, a Juventus labdarúgócsapatának Európa-bajnok védője szerint a saját szempontjukból sokkal jobb lett volna, ha Cristiano Ronaldo előbb távozik az olasz klubtól.

Cristiano Ronaldo három évet töltött a Juventusnál, amellyel két bajnoki címet szerzett. A sorozatban tizedik elsőség azonban legutóbb már nem jött össze a torinói csapatnak. A 36 éves, ötszörös aranylabdás portugál támadó aztán a nyár végén visszatért korábbi csapatához, a Manchester Unitedhez. Giorgio Chiellini a szerdai 1-0-s Bajnokok Ligája-győzelem után megragadta az alkalmat és finoman odaszúrt korábbi csapattársának, ugyanis az olasz védő szerint a Juventus szempontjából jobb lett volna, ha Ronaldo már korábban elhagyja a torinói klubot. Mint ismert, egész nyáron a portugál világsztár távozásáról szóltak a hírek, ehhez képest Ronaldo csak az átigazolási időszak végén váltott csapatot.

"Cristianónak új motivációra és egy új csapatra volt szüksége. Olyan csapatban akart játszani, ami teljes mértékben rá épül, mert akkor ő döntő fontosságú tud lenni. Bizonyította ezt az elmúlt hónapokban is, de az a három év alatt is megmutatta, amíg nálunk volt. A Juventusnál viszont megkezdődött egyfajta fiatalítás.

Chiellini szerint előbb kellett volna távoznia Ronaldónak Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Ha augusztus elején távozott volna, akkor több időnk lett volna nélküle felkészülni" - mondta Chiellini a DAZN-nak.

A Juventus finoman szólva is pocsékul kezdte az idényt, a szezon első négy bajnokiján nyeretlen maradt, Massimiliano Allegri azonban összekapta a csapatot, amely immár hét meccs óta veretlen.