Vágólapra másolva!
Alex Kei 13 évesen, 9 hónaposan és 9 naposan a legfiatalabb sportoló lett, aki profi csapatban valaha is pályára lépett az Egyesült Államokban, miután vasárnap szerepet kapott a Real Monarchs csapatában.

A Major League Soccerben, azaz a profi ligában szereplő Real Salt Lake második csapata, az amerikai másodosztályban szerepel - azaz szintén hivatásos csapat - a Colorado Springs Switchbacks ellen játszott 0-0-s döntetlent.

A találkozó így is emlékezetes marad, hiszen a utahi csapat edző stábja egy akadémistának is lehetőséget adott: ő pedig nem más volt, mint a korosztályos együttesben a szezonban már hat találatnál járó Alex Kei. A korát meghazudtolóan jó felépítésű fiú minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki az USA-ban profi szinten pályára bármilyen sportágban pályára léphetett.

A fiatal csatár félóra játéklehetőséget kapott, és a meccs hajrájában még a gólszerzéshez is közel járt, de egy vendég védő az utolsó pillanatban tisztázni tudott előle, írja Monarchs a meccs összefoglalójában.