Kétszer is kiállították a Liverpool brazil sztárkapusát, mégis maradhatott a pályán - videó

fbl Horizontal
Colombian referee Wilmar Roldan shows the red card to Brazil's goalkeeper Alisson (L) during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 between Ecuador and Brazil at the Rodrigo Paz Delgado Stadium in Quito on January 27, 2022. (Photo by Rodrigo BUENDIA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A biztos világbajnoki résztvevő Brazília döntetlent játszott Ecuadorban, a katari labdarúgó-vb mezőnyében már szintén ott lévő Argentína pedig nyert Chilében a dél-amerikai selejtezősorozat 15. fordulójában. A mérkőzés érdekessége, hogy a brazil kapusnak, Alissonnak kétszer is felmutatta a játékvezető a piros lapot, de a videobíró mindkettőt érvénytelenítette.

Ugyan a brazil válogatott már korán, a hatodik percben vezetést szerzett Casemiro góljával, ám ezt követően nem a szép játék, sokkal inkább a durvaság jellemezte a mérkőzést.

A 15. percben az ecuadori kapust, Alexander Domínguezt állította ki a játékvezető talpalás miatt, a túloldalon pedig Emerson Royal gyűjtötte be második sárga lapját már a 20. percben. Kis híján Alisson is idő előtt mehetett zuhanyozni, ám a bíró a videobíró segítségével felülírta döntését, így a a Liverpool brazil sztárkapusa megúszta az esetet egy sárga lappal.

A játékvezető a fordulás után is annullálta több elsőre hozott ítéletét, így az 55. percben visszavonta az ecuadoriaknak megítélt tizenegyest. Majd a mérkőzés hajrájában, 1-1-es állásnál is befújta a büntetőt a hazaiaknak, ami Alisson kiállítását jelentette volna, de végül a videobíró segítségével újfent visszavonta a döntését, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A pontszerzéssel Ecuador egyetlen győzelemre került a vb-től, katari résztvevővé válik, ha a jövő héten legyőzi Perut.

Az argentin válogatott, amely az előző fordulóban biztosította be vb-indulását, a pozitív koronavírustesztet szolgáltató szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni nélkül játszott Calamában. A keretben nem volt ott Lionel Messi sem, aki koronavírus-fertőzése után csak a múlt héten tért vissza klubcsapatába, a Paris Saint-Germainbe.

Az argentinok részéről Angel Di Maria és Lautaro Martinez volt eredményes az első félidőben, kettejük találata közben pedig született egy hazai gól is, a végeredmény így gyakorlatilag már a 34. percre kialakult. A chileiek a vereségükkel nehéz helyzetbe kerültek a vb-részvételt illetően.

Uruguay fontos győzelmet aratott Paraguayban, ezzel a hetedikről a negyedik helyre lépett előre. Az uruguayiak Luis Suareznek a második félidő elején szerzett góljával gyűjtötték be a három pontot.

Eredmények, 15. forduló:
Ecuador-Brazília 1-1 (0-1)
gól: Torres (75.), illetve Casemiro (6.)

Paraguay-Uruguay 0-1 (0-0)
gól: Suarez (50.)

Chile-Argentína 1-2 (1-2)
gól: Brereton (21.), illetve Di Maria (10.), Martinez (34.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!