Vágólapra másolva!
Az európai topligákban szereplő sztárcsapatok többsége jelentős anyagi veszteségeket könyvelhetett el a 2020/2021-es futballidényben. A legnagyobb pénzügyi kárt az olasz bajnok Inter szenvedte el, míg a Bayern München profittal zárta az előző szezont.

A KPMG Football Benchmark megvizsgálta, hogy az angol, a spanyol, a német, az olasz, a francia, a holland, a török és a portugál bajnokság győztese milyen pénzügyi eredményeket könyvelhetett el az ezt megelőző szezonban.

A koronavírus-járvány megjelenése és folyamatos jelenléte a legtöbb klubot súlyosan megrendítette.

A Serie A címvédője, az Inter hatalmas veszteségeket szenvedett el, az előző szezonban 245,6 millió eurót bukott, amely rekordot jelent az olasz labdarúgásban.

Az Atlético Madrid sem járt túl jól, Diego Simeone együttesének 1,8 millió eurós vesztesége 111,7 millióra növekedett egy év alatt.

Az Inter súlyos veszteséggel zárta az előző idényt Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A kimutatás szerint a Premier League címvédője, a Manchester City az egyetlen az említett nyolc bajnokságban szereplő együttes közül, amelynek nőttek a bevételei a 2019/2020-as idényhez képest. Az átigazolásokra és a játékosok béreire is sok pénzt költő City összesített bevétele 644 millió euró volt, ami a legmagasabb érték a topligák bajnokai, tehát a Bayern München, az Atlético Madrid, az Ajax, a Sporting Lisszabon, a Lille, az Inter és a Besiktas között.

A City bevételnövekedésében sokat számított, hogy Guardiola csapata BL-döntőt játszhatott, valamint a klub műsorszolgáltatási bevételei is megemelkedtek. A BBC Sport információi szerint az említett ligák bajnokai közül

tényleges nyereséget csak a Bayern München könyvelhetett el,

a bajor sztárcsapat adózás utáni profitja 1,8 millió euró volt a 2020/2021-es idényben.