Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros hétfőn jelentette be, hogy a csapat albán válogatott támadója, Myrto Uzuni a La Ligában szereplő Granada csapatához igazolt. A zöld-fehérek nem tétlenkednek, ugyanis a pótlására a River Plate argentin támadóját, a 30 éves Carlos Auzquit szerződtetnék.

Az argentin tycsports értesülése szerint a 30 éves támadó már jelezte is a River Plate edzőjének, Marcelo Gallardónak, hogy Európába szeretne igazolni. Az argentin lap szerint a 35-szörös bajnokcsapat már kapott is egy ajánlatot a Fraditól, de azt visszautasította.

A 30 éves játékos 2017-ben az Estudiantes de La Platától érkezett a River Plate csapatához, de soha nem tudta állandósítani a helyét a kezdőben, ezért 2018-ban kölcsönben a Huracánhoz, egy évvel később Lanúshoz, 2020-ban pedig a Talleres csapatához került. Januárban tért vissza a Buenos Aires-i együttesbe, de Gallardo továbbra sem számol vele.

Carlos Auzqui szívesen futballozna a Ferencvárosban Forrás: AFP/Juan Mabromata

A Ferencváros állítólag 600 ezer eurót ajánlott a játékosért, akit három évre szerződtetne, de a River Plate visszautasította ezt az ajánlatot, mivel túl alacsonynak tartották. Az argentin csapat legalább egymillió dollárt szeretne kapni a csatárért, akit 2017-ben 2,5 millió euróért szerződtettek.

Az argentin lap megjegyzi, hogy Magyarországon február 14-ig tart az átigazolási időszak, így a két klubnak még bőven van ideje egyezségre jutnia Carlos Auzqui átigazolásával kapcsolatban.

A 30 éves Carlos Auzqui 42 mérkőzésen lépett pályára a River Plate csapatában, ezeken négy gólt lőtt és öt gólpasszt adott.