Vágólapra másolva!
A Dinamo Kijevtől érkezett a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd hatodik téli igazolása, miután a Budapest Honvéd FC megegyezett az ukrán együttessel, aminek értelmében Mohammed Kadiri Kispesten folytatja pályafutását, fél évre kölcsönben, kivásárlási opcióval - számolt be a klub honlapja.

„Mohammed Kadiri egy technikailag képzett, erős fizikummal rendelkező, védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos. Kiválóan helyezkedik és a légi párharcokat is rendre megnyeri, hasznos tagja lesz a csapatnak" – mondta Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezetője.

Mohammed Kadiri Kispestre igazolt Forrás: honvedfc.hu

Mohammed Kadiri Ghánában kezdte pályafutását, az Ashanti Gold együttesében debütált a helyi első osztályban, innen igazolt az osztrák Austria Wienhez, ahol tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak, a következő idényben pedig az Európa-ligában is szerepelt, a csoportkörben mind a hat találkozót végigjátszotta, az AC Milan, az AEK Athén és a HNK Rijeka ellen. Ezt követően egy évet töltött Oroszországban, majd a Dinamo Kijev szerződtette, amellyel Ukrán Kupa-győztes lett, míg ősszel a Chornomorets kölcsönjátékosaként szerepelt, s 17 bajnokiból 13 meccsen lépett pályára.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek, szeretném megköszönni mindazoknak, akik lehetővé tették számomra, hogy csatlakozzak a klubhoz – mondta az aláírást követően Mohammed Kadiri. – Mindig is az volt a vágyam, hogy egy ilyen futballcsaládhoz tartozzak mint amilyen a Honvéd, nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam erre és azért dolgozom majd, hogy a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak a céljai elérésében, szeretném, ha a klub és a szurkolók büszkék lennének rám."