Svájci sztárcsapathoz igazolt Szalai Ádám

FSV Mainz 05 - Arminia Bielefeld Sports soccer DFB Cup Horizontal, Szalai Ádám, Mainz
26 October 2021, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: DFB Cup, FSV Mainz 05 - Arminia Bielefeld, 2nd round, Mewa Arena: Mainz's Adam Szalai plays against Bielefeld's Lennaert Czyborra (Important note: The DFB prohibits the use of sequence pictures on the internet and in online media during the match (including half-time). Restriction period! The DFB allows the publication and further use of the pictures on mobile devices (especially MMS) and via DVB-H and DMB only after the end of the match). Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Igaznak bizonyultak a hírek, a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám távozott a Bundesligában szereplő Mainz labdarúgócsapatától és a svájci FC Baselben folytatja pályafutását.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a magyar csatár kérésére bontott szerződést Szalaival a Mainz a téli átigazolási időszak lejárta előtt. A 34 éves támadó megállapodása a jelenlegi idény végén lejárt volna, de korábban távozott, és 2023 nyaráig írt alá a Baselnél.

Christian Heidel, a Mainz sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának elmondta, rövid egyeztetés után úgy döntöttek, nem állnak Szalai útjába, és kiemelte, a magyar csatár sokat tett a csapatért, s ezt nem felejtik el neki.

Szalai Ádám 12 évig játszott a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

Szalai Ádám 12 év alatt 276 mérkőzésen lépett pályára a német bajnokságban, ezeken a mérkőzéseken összesen 54 gólt lőtt.

A Mainznál 2010 és 2013 között, majd 2019-től egészen mostanáig játszott. A két mainzi időszak között egy szezont töltött a Schalkénél, majd egy féléves kölcsönidőszakot leszámítva öt évig volt a Hoffenheim labdarúgója.

Az FC Baselnek egyébként Szalain kívül van már egy magyar labdarúgója, a klub utánpótlásának tagja a 17 éves Gruber Zsombor, akit a nyárig vett kölcsön a klub a Puskás Akadémiától.