Vágólapra másolva!
Gondatlanság miatt letartóztattak egy Middlesbrough-szurkolót, amiért egyedül hagyta gyerekét a hotel szobában, hogy elmehessen megünnepelni a másodosztályú csapat Manchester United ellen aratott FA-kupa-sikerét.

A Middlesbrough hatalmas meglepetésre kiejtette pénteken az Old Traffordon a Manchester Unitedet az angol labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójában. A váratlan diadal után mintegy 9500 vendég drukker kezdett hatalmas ünneplésbe Manchesterben, ám az egyiküket a rendőrség szombaton letartóztatta.

A Middlesbrough drámai tizenegyespárbaj után kiejtette a Manchester Unitedet az FA-kupából Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A vád szerint a férfi magára hagyta 11 éves gyermekét a szállodai szobában, hogy elmehessen inni és megünnepelni csapata továbbjutását, így gondatlanság miatt indult eljárás ellene. A hírek szerint a 35 éves férfi továbbra is őrizetben van, és kihallgatás előtt áll.

A brit gyermekvédelmi szervezet (National Society for the Prevention of Cruelty to Children) nem határozza meg konkrétan azt az életkort, amikortól már jogszerűen felügyelet nélkül maradhat egy gyerek. A szervezet elismeri, hogy a gyerekek különbözőképpen érnek, mégsem javasolja, hogy 12 év alatt egyedül hagyják őket. A brit törvények szerint azonban tilos magára hagyni egy gyermeket, ha ez azzal jár, hogy veszélybe kerülhet.