Vágólapra másolva!
A 2005-ös, Hajduk Split elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőt választották a 120 éves DVSC szurkolói a klubtörténelem legjobb mérkőzésének.

A szombaton jubiláló debreceni egyesület pénteki tájékoztatásában emlékeztetett: január közepén kérte fel a drukkereket arra, hogy voksoljanak az elmúlt 120 év legjobb Loki-meccsére.

A szavazáson az első helyet a csapat 2005-ös, spliti 5-0-s győzelme szerezte meg.

A párharc első felvonásában a debreceniek hazai pályán 3-0-ra legyőzték a horvát bajnokot, de a visszavágó esélyesének így is a Hajduk számított.

A rivális szurkolók már a mérkőzés előtti napon 5-öst mutogattak a kezükkel az érkező hajdúságiaknak, végül aztán ők kaptak egy 5-öst a Poljud Stadionban, mintegy huszonötezer néző előtt.

A DVSC góljait Halmosi Péter (1., 27.), Kerekes Zsombor (22.), Ibrahima Sidibe (76.) és Kiss Zoltán (90.) szerezte.

A Loki a Csernyánszki - Nikolov, Éger, Máté, Szatmári - Dombi, Vukmir, Sándor T., Halmosi (Böőr, 76.) - Kerekes (Sidibe, 57.), Bogdanovics (Kiss Z., 56.) összeállításban aratta a nagy sikert, a vezetőedző Supka Attila volt.

A DVSC korábban közölte, hogy a szurkolók Herczeg Andrást választották a klub történetének legjobb edzőjévé, a legjobb játékos pedig a 11-szeres válogatott, négyszeres bajnok Sándor Tamás lett.

A győzteseket a szurkolók láthatják a szombaton 14.30-kor kezdődő DVSC-Újpest bajnoki kezdőrúgásánál is.