Vágólapra másolva!
Dragan Stojkovic szövetségi kapitány szerint a szerb labdarúgó-válogatott komolyan veszi a magyarok elleni, csütörtöki barátságos mérkőzést, a játékosaitól pedig ennek megfelelő profi hozzáállást vár.

"Ugyan felkészülési találkozón nincs az a nyomás a csapaton, de ugyanúgy készülünk. Tegnap például videón

- mondta szerdai online sajtótájékoztatóján az 57 éves szakvezető, aki kiemelte, tiszteli a magyar válogatottat, amelynek drukkolt is a kontinensviadalon.

A magyar futball kapcsán még megjegyezte, hogy örömmel látja a fejlődését az elmúlt években, szerinte az infrastrukturális előrelépés példaként szolgálhat más országok számára is.

Dragan Stojkovic nem vár könnyű meccset a magyar válogatott ellen Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

"Kulcsfontosságú a mentalitás. Egy úton egy célért indultunk el. Én hiszek a játékosokban és szerencsére a játékosok is hisznek a közös munkában, ez pedig szerencsés együttállás"

- válaszolt Stojkovic az MTI érdeklődésére, hogy miben lépett előre a világbajnokságra Portugáliát megelőzve kijutott szerb csapat a 2021-es kinevezése óta.

A játékosként 84-szeres jugoszláv válogatott szakember felidézte az 1997-es vb-pótselejtezőt, amelyen 7-1-re diadalmaskodtak Budapesten. Mint hozzátette, 25 éve nagy elvárásokkal és ennek megfelelő komoly hozzáállással érkeztek a magyar fővárosba, ahol megérdemelt győzelmet arattak.

A csapatkapitány Dusan Tadic arról beszélt, hogy ha igazi győztes csapattá akarnak válni, akkor minden meccset komolyan kell venniük, így az előttük álló, magyarok elleni félkészülési találkozót is.

Dusan Tadic szerijt minden meccset komolyan kell venniük Forrás: AFP/Yuri Cortez

"Meg kell mutatnunk, hogy jó úton járunk. Nagy önbizalommal rendelkezünk és a saját játékunkra akarunk koncentrálni"

- jelentette ki az Ajax Amsterdam támadója.

Tadic szerint Stojkovic kinevezése előtt is rendelkeztek a megfelelő képességekkel, de az új szövetségi kapitány megtanította együtt, csapatként dolgozni a játékosokat, ez hozta ki mindenkiből a legjobbat.

A magyar-szerb mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában a szlovák Filip Glova sípjelére.