Neymar parádés gólt lőtt, hajszálra a bajnoki címtől a PSG - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates with his teammates after scoring his team's first goal during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Olympique Marseille (OM) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 17, 2022. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain 2-1-re legyőzte hazai pályán az Olympique Marseille csapatát vasárnap este a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadóján.

A PSG-ben ezúttal is kezdett a párizsi csodatrió a Lionel Messi, Neymar, Mbappé hármas, amely kifejezetten jól muzsikált együtt az első félidőben a Marseille ellen.

Neymar gyönyörű góljával szerzett vezetést a PSG, miután Marco Verratti a 12. percben mintegy 35 méterről ívelt előre a tizenhatos irányába, a brazil sztár a védőjét megelőzve estében még bele tudott pöckölni a labdába, ami így elképesztő ívben szállt át Pau López kapus felett.

A PSG ezt követően is sokkal veszélyesebben játszott, ám a 31. percben szinte a semmiből kiegyenlített a Marseille. Az első félidő hajráját megnyomta a párizsi együttes, Messi gólját még les miatt elvette a játékvezető, ám Neymar lövésénél két védő kezét is érintette a labda, így a játékvezető a videobírózás után büntetőt ítélt a PSG javára, Kylian Mbappé pedig értékesítette a tizenegyest, ezzel még a szünet előtt visszavette csapatának a vezetést.

A fordulás után látványosan visszesett Mauricio Pochettino csapatának játéka, gyakorlatilag kapura lövése sem volt a második félidőben aztán Mbappé zárhatta volna le a meccset, de a gólját les miatt érvénytelenítették.

A PSG így hat fordulóval a vége előtt 74 ponttal áll az élen a francia bajnokságban, és már 15 pontra hízott az előnye a második Olympique Marseille-jel szemben, vagyis hajszálra van attól, hogy 2020 után ismét bajnoki címet ünnepelhessen.

Ligue 1, 32. Forduló:
PSG–Olympique Marseille 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Neymar (12.), Mbappé (45+6), illetve Caleta-Car (31.)