Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Paris Saint-Germain hazai pályán 5-1-re legyőzte a Lorient csapatát.

A találkozó ezúttal nyugodt körülmények között zajlott, a párizsi szurkolók most nem fütyülték a csapat sztárjait, akik már az első félidőben meghálálták a biztatást. A 12. percben Kylian Mbappé körömpassza után Neymar lőtt ziccerből egy gólt, majd a 28. percben a világbajnok francia csatár is betalált, miután egy befele cselt követően 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A párizsi csapat aztán a második félidőben belealudt a meccsbe, és az 56. percben Achraf Hakimi rossz hazaadása után Terem Moffi szemfüles találatával szépített a Lorient.

Ezt követően a párizsi szurkolók elkezdték fütyülni a csapatot, ettől pedig azonnal megrázták magukat a sztárok.

Lionel Messi a harmadik gólját lőtte a Ligue 1-ben Forrás: AFP/Franck Fife

A 67. percben Mbappé egy gyönyörű cselt követően 18 méterről kilőtte a jobb alsót, hat perccel később pedig Lionel Messi is megvillant. A hétszeres aranylabdás a fantasztikusan futballozó Mbappétól kapott egy visszatett labdát, majd 11 méterről a jobb felső sarokba helyezett.

A végeredményt végül Neymar állította be a 90. percben, aki egy csodálatos köténnyel indította az akciót, majd az Mbappétól visszakapott labdával begyalogolt a kapuig, és egy újabb könnyű ziccerből betalált.

Ligue 1, 30. forduló
Paris Saint-Germain-Lorinet 5-1 (2-0)
gólszerzők: Neymar (12., 90.), Mbappé (28., 67.), Messi (73.), ill. Moffi (56.)