Az UEFA elnöke megszűntetné az orosz klubok kizárását az európai kupákból

Russia Soccer Premier-League Zenit - Lokomotiv RPL football Horizontal
8180320 30.04.2022 Zenit's Yuri Alberto, Claudinho, Ivan Sergeyev celebrate a goal during the Russian Premier-League soccer match between Zenit St. Petersburg and Lokomotiv Moscow, in St. Petersburg, Russia. Alexei Danichev / Sputnik (Photo by Alexei Danichev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szlovén elnöke szerint az orosz futballistáknak nem kellene szenvedniük a szankciók miatt, amelyeket a hazájukra róttak ki, amiért háborút indított Ukrajna ellen.

- nyilatkozta Ceferin. Szerinte az európai szövetségnek jóakaratot kell mutatnia és demonstrálni, hogy a szankciók nem az orosz sportolók és az orosz emberek ellen irányulnak.

Megjegyezte, a közeljövőben az UEFA eldönti, hogy az orosz klubok részt vehetnek-e európai versenyeken.

A szankciók megszűntetése után a sorozatban negyedik bajnoki címét nyerő Zenitnek biztos helye lenne a Bajnokok Ligája főtábláján Forrás: Sputnik via AFP/Alexei Danichev

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA február végén az ukrajnai helyzet miatt ideiglenesen felfüggesztette az orosz klubcsapatok és válogatottak részvételét a nemzetközi sorozatokban.
Ceferin az interjúban arról is beszélt, hogy egyáltalán nem számítottak háborúra Európa közepén.

- nyilatkozta az 54 éves szlovén sportvezető.