Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Egyre élesebb a magyar csapatok csatája a Bundesliga utolsó BL-helyéért

Szoboszlai Dominik RB Leipzig Lipcse Union Berlin
20 April 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: DFB Cup, RB Leipzig - 1. FC Union Berlin, semifinal, Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) and Berlin's Grischa Prömel fight for the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az utolsó előtti fordulót rendezik a hétvégén a német labdarúgó-bajnokságban, az európai kupaindulást érő helyekért és a kiesés elkerüléséért is éles még a harc.

Az élcsoportban leginkább a negyedik, még Bajnokok Ligája-részvételt érő helyért óriási a tülekedés, a Freiburg, az RB Leipzig, az 1. FC Köln, de még a jelenleg hetedik Union Berlin is odaérhet. A négy csapat közül három remek formát mutat az utóbbi hetekben, a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató lipcseiekből azonban úgy tűnik, sokat kivesz az Európa-liga-menetelés. A csapat csütörtökön (ma) este a Glasgow Rangers otthonában lép pályára a sorozat elődöntőjének visszavágóján, majd vasárnap az Augsburgot fogadja a Bundesligában.

Gulácsi Péter, Willi Orbán és

az áprilisban ismét a hónap újoncának választott Szoboszlai Dominik

csapata az előző két fordulóban kikapott, így visszacsúszott az ötödik helyre a tabellán. Jelenleg egy pont előnnyel Sallai Roland együttese, a Freiburg a negyedik, amely szombaton éppen az Union Berlint - Schäfer András együttesét - fogadja. Előbbi csapat négy, utóbbi pedig öt meccs óta veretlen a bajnokságban, így izgalmas ütközetre van kilátás.

Szoboszlai Dominik (balra) csapata, az RB Leipzig és az Union Berlin is a BL-ért csatázik a hétvégén Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A hatodik Köln, amely megnyerte utóbbi négy mérkőzését, a Wolfsburgot látja vendégül, ugyancsak szombaton.

A sereghajtó Fürth már biztosan búcsúzik az élvonaltól a szezon végén, a másik kieső hely pedig nagy valószínűséggel a Stuttgarté vagy a Bielefeldé lesz. Most utóbbi áll a 17. helyen, de ha a péntek esti nyitómeccsen sikerül győznie Bochumban, megelőzi közvetlen riválisát, amely vasárnap a bajnoki címét már bebiztosító Bayern München vendége lesz. A bajorokat sokan sportszerűtlenséggel vádolják, mert egyrészt a múlt héten - már tét nélkül - 3-1-re kikaptak a Mainztól idegenben, másrészt a vereséget követően több játékos is Ibizára utazott "minivakációra". Kérdés, hogy vasárnap milyen lesz az együttes hozzáállása, mert ez akár a kiesés-bennmaradás kérdését is befolyásolhatja.

A Borussia Dortmund a Fürth vendégeként biztosíthatja be második helyét, míg a harmadik helyen álló, s a BL-részvétel szempontjából viszonylag kényelmes helyzetben lévő Bayer Leverkusen a Hoffenheim otthonában lép pályára szombaton.

Bundesliga, 33. forduló:
péntek:
VfL Bochum-Arminia Bielefeld 20.30
szombat:
Freiburg-Union Berlin 15.30
Greuther Fürth-Borussia Dortmund 15.30
Hoffenheim-Bayer Leverkusen 15.30
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 15.30
Hertha BSC-Mainz 18.30
vasárnap:
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 15.30
Bayern München-VfB Stuttgart 17.30
RB Leipzig-Augsburg 19.30

Mindent egy helyen az Eb-ről