Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott és egykori Aranylabdás Fabio Cannavaro a spanyol bajnokságban szereplő Espanyol csapatával tárgyal Barcelonában az edzői posztról.

A 2006-ban világbajnoki címet nyert olasz válogatott védője 2014 és 2021 között Kínában edzőködött, de most a spanyol bajnokságban szeretné folytatni edzői karrierjét - derült ki az AS oldaláról.

A spanyol csapatnál Vicente Moreno és Luis Blanco után több edző neve is felmerült. A vezetőség Diego Martínez mellett Paco López iránt is érdeklődött, és most felmerült a volt Aranylabdás olasz védő neve is. Cannavaro még tavaly szeptemberben nyilatkozta, hogy Európában szeretne edzősködni.

Fabio Cannavaro a spanyol bajnokságban szeretne dolgozni. Forrás: Imaginechina via AFP/Xi haibo - Imaginechina/Xi Haibo

A 2006-os világbajnok már több ajánlatot is elutasított ázsiai országokból és az amerikai profiligából (MLS) korábban. Cannavaro korábbi interjúiban elmondta,

hogy egy kisebb csapatot részesíteni előnyben, akiknek nagy tervei vannak a szezonban.

Az Espanyol pedig ilyen lenne az olasz szakember számára. A klub vezetősége és a volt focista a héten Barcelonában tárgyal egymással.

A 48 éves Cannavaro 2014 novemberétől irányította az akkor még Kuangcsou Evergrande néven futó csapatot, amelynek éléről 2015 júniusában menesztették, majd 2017 novemberében ismét kinevezték.

Legnagyobb sikereként 2019-ban bajnoki címet szerzett együttesével, amellyel 2018-ban és tavaly a második helyen végzett, de olyan kiváló eredményeket nem tudott elérni, mint korábban Marcello Lippi, illetve Luiz Felipe Scolari, ugyanis az olasz és a brazil mester irányításával is megnyerte az ázsiai Bajnokok Ligáját a Kuangcsou.