Vágólapra másolva!
Révész Attila, az NB I ezüstérméért küzdő Kisvárda Master-Good FC sportigazgatója újabb meglepő nyilatkozatot tett a Paks elleni győztes bajnoki után, ugyanis élesen bírálta az MLSZ-t amiatt, hogy hiába nevelnek az akadémián nem magyar születésű fiatalokat, a beépítésükkel nem tehetnek szert támogatásra. Tegyük hozzá: nehéz lenne bírálni azért az MLSZ-t, mert a magyar fiatalokat akarja segíteni.

A szabolcsi csapat vasárnap története során először győzött Pakson, így az ezüstéremért folyó versenyfutásban nagy lépést tett előre. A Kisvárda már biztosan dobogós helyen fogja zárni az idei szezont, ami klubtörténelmi siker, ezáltal először szerepelhet a nemzetközi kupákban.

– nyilatkozta Révész Attila az M4Sportnak a Paks elleni 1-0-s győzelem után.

A Kisvárda már biztosan dobogós és európai kupaszereplő Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A sikeres idény ellenére Révész ismét megerősítette, hogy a következő évtől már nem dolgozik együtt a Kisvárdával, és élesen kritizálta az MLSZ-t is, többek között egy új szabály kapcsán, amely a következő szezontól mintegy 300 millió forinttal jutalmazza a magyar fiatalokat pályára küldő NB I-es csapatokat. Révész szerint, az egyik szezonról a másikra bevezetett szabály és annak bizonyos feltételei torzítják a versenyegyenlőséget. Révész ezúttal azt emelte ki, hiába nevelnek az akadémián nem magyar születésű fiatalokat, a beépítésükkel nem tehetnek szert a szóban forgó támogatásra.

"Ebbe nagyon belefáradtam és az az igazság, már nincs meg a motivációm.

Ez sok mindenről szól, elsősorban – ezt nagyon sokszor hangoztattam –, az MLSZ szakemberei félreinformálják a médiát és a közvéleményt. Hoznak szabályokat, de nincs alátámasztva sem szakmailag, sem a kommunikáció tekintetében. A fele sem igaz, amit ők mondanak, az igazi hátulütője majd a későbbiekben fog visszaütni".

Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója (b) keményen kritizálta az MLSZ-t Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Ez a mesterkélt szabály bizonyos csapatok ellen van, többek között ellenünk is. Ugyanis, aki a mi akadémiánkon már 6-7 éve szerepel, és adott esetben már felépítenénk, de nincs meg a magyar állampolgársága, nem kapja meg a lehetőséget, mert nem játszhat, holott az eddig Magyarországon is érvényben lévő UEFA-szabály őket is hazai játékosnak minősíti" – fakadt ki a sportvezető.

Azt is elfelejtik hozzátenni, hogy 7573 labdarúgóból választhat a 10 akadémia játékost, Madridnak az egyik kerületében több igazolt labdarúgó van. Ezeket az információkat sajnos nem osztják meg, nincsenek felkészülve, nincsenek tájékozódva. Azt gondolom, ez egy szélmalomharc, nekem ebben nem kell részt venni, aki gondolja, csinálja. A következő szezontól más feladatot kell találnom" – mondta Révész, aki a jövőjét firtató kérdésre azt mondta,

„majd a bajnokság után meglátjuk, mi lesz".

Vagyis, lehet, hogy Révész azt készíti elő, hogy mégis marad. Tegyük hozzá: nehéz lenne azért bírálni az MLSZ-t, mert a magyar fiatalokat akarja segíteni.