Gyűlölik Gulácsiékat, nem engedik be őket a stadionjukba

FC St. Pauli - 1. FC Nuremberg Sports soccer 2. Bundesliga no person Horizontal panoramic
29 April 2022, Hamburg: Soccer: 2nd Bundesliga, Matchday 32, FC St. Pauli - 1. FC Nürnberg at Millerntor Stadium. St. Pauli's fans celebrate before the game. Photo: Christian Charisius/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem adja kölcsön a stadionját a három magyart foglalkoztató RB Leipzig ellen a német labdarúgó másodosztályban szereplő FC St. Pauli.

A hamburgi klub otthona, a Millerntor Stadion azért került szóba ideiglenes helyszínként, mert a Német Kupa első fordulójában a címvédő lipcseiek az ötödik vonalban szereplő Teutonia Ottensent kapták ellenfélül. A szintén hamburgi illetőségű kiscsapat otthonául szolgáló, ötezer férőhelyes létesítmény azonban műfüves borítása miatt alkalmatlan az augusztus 31-re kiírt kupatalálkozó lebonyolítására.
Így került szóba a szomszédos St. Pauli-stadion, ám a volt élvonalbeli egyesület visszautasította a Teutonia kérését.

A St. Pauli szurkolói ragaszkodnak az elveikhez Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

amely szerintünk nem összeegyeztethető az általunk is képviselt 50+1-es szabállyal" - utalt Patrick Gensing szóvivő arra a Bundesliga-előírásra, amely megakadályozza a külső befektetők "hatalomátvételét" az egyesületekben azáltal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja. A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Leipzig azonban - amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból - a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.

A St. Pauli ezért közölte, szurkolói szigorúan visszautasítják az RB modelljét, így nem biztosítanak helyszínt a Leipzignek - főleg a Millerntor Stadiont nem, amely számukra a szolidaritás és a sportszerűség szimbóluma.