Vágólapra másolva!
Christian Gomis személyében egy belső védő a labdarúgó NB I előző idényében a 9. helyen végző Budapest Honvéd csapatának első nyári igazolása.

A 23 esztendős Christian Gomis Szenegál fővárosában, Dakarban született, volt a PSG utánpótlás-játékosa, majd tagja volt a francia sztárcsapat B-együttesének is, továbbá szerepelt a Pacy Ménilles és a Bastia gárdájában. A felnőtt első osztályban a Lokomotiv Plovdivnál mutatkozott be, a bolgár együtteshez 2020 őszén érkezett, az azóta eltelt bő másfél szezon során pedig alapembere volt a csapatnak, összesen 59 mérkőzésen játszott, két gól és három gólpassz is fűződik a nevéhez. Lehetőséget kapott az Európa-ligában is, a Plovdiv mind a négy találkozóján kezdőként szerepelt, írja a 196 centi magas focistáról a fővárosi klub hivatalos oldala.

"Christian egy olyan játékos, aki a belső védő posztról könnyedén cselez és passzol a középpálya felé, ráadásul maga is bevethető ebben a pozícióban" – mondta új játékosunkról Chris Docherty, a Budapest Honvéd sportigazgatója.

Christian Gomis, aki elmondása szerint már sokat hallott új klubja történelméről, és fontos lépésnek tartja karrierjében az átigazolást, három évre írt alá a Honvédhoz.