Los Angelesbe igazol az olasz válogatott legendája

fbl Horizontal FOOTBALL FINAL EUROPEAN CHAMPIONSHIP JOY EMBRACE SHOUTING
(FILES) In this file photo taken on July 11, 2021 Italy's defender Leonardo Bonucci (C) celebrates with Italy's defender Giorgio Chiellini (R) after scoring the team's first goal during the UEFA EURO 2020 final football match between Italy and England at the Wembley Stadium in London on July 11, 2021. - Giorgio Chiellini will retire on June 1, 2022 following the "Finalissima" at Wembley where European and South American champions meet. (Photo by Paul ELLIS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Egybehangzó tengerentúli és olasz sajtóértesülések szerint Giorgio Chiellini a Los Angeles FC labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

A Juventustól 17 év után távozó klasszis középhátvédről már hetekkel ezelőtt azt híresztelték, hogy a tengerentúli ligába (MLS) szerződik, kedden este pedig az ESPN, illetve az átigazolási hírek szakértője, Fabrizio Romano is azt jelezte, hogy napokon belül aláírja szerződését a kaliforniai gárdával, és még júniusban csatlakozik az LAFC-hez.

A 37 éves védő 2005-től játszott a Juventusban, mellyel többek között kilencszer nyert bajnokságot és öt alkalommal Olasz Kupát, illetve kétszer játszott Bajnokok Ligája-döntőt. Az olasz válogatottban eddig 116-szor szerepelt és szerdán (ma) lép pályára utolsó mérkőzésén a Copa América-győztes argentin csapat ellen. A nemzeti csapattal tavaly érte el legnagyobb sikerét az Európa-bajnokság megnyerésével, az idei világbajnokságra viszont nem tudott kijutni a gárdával.