Szalai Ádám: Az első percben nyertünk, amikor a szurkolók nem ültek fel a provokációnak

Anglia-Magyarország, mérkőzés, labdarúgás, nemzetek, ligája, foci, futball, meccs, Magyarország, Anglia, 2. félidő, VÉGE, ünnep
WOLVERHAMPTON, ENGLAND - JUNE 14: Adam Szalai of Hungary celebrates winning the game at full time during the UEFA Nations League League A Group 3 match between England and Hungary at Molineux on June 14, 2022 in Wolverhampton, United Kingdom. (Photo by James Baylis - AMA/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám az Anglia elleni 4-0-s győzelem után a szavakat keresve nyilatkozott az M4 Sportnak.

- mondta legelső mondatával Szalai Ádám.

"Nagyon-nagyon kemény volt ez a mai mérkőzés. Bocsánat, nem nagyon találom most a szavakat, annyira a meccs hatása alatt vagyok még" - mondta a kapitány.

"Az ember így 35 évesen már el-elgondolkozik azon, hogy hány meccse lehet még a válogatottban. Viszont, amikor ilyen mérkőzések még becsapnak a végére, és csapatkapitányként látja, hogy ki hogy játszik, és mire képes ez a csapat, az azért feleleveníti azokat az érzéseket, hogy 12-13 éve itt vagyok.

hiszen azt azért kimondhatjuk, hogy a magyar válogatottat nem olyan világsztárok alkotják, mint az angol, a német, vagy az olasz csapatot."

Szalai Ádám szokás szerint vezére volt a csapatnak Forrás: Getty Images/2022 AMA Sports Photo Agency/James Baylis - Ama

Arra a kérdésre, hogy honnan van a csapatnak ilyen mentális ereje, és, hogy ebben mekkora szerepe van Marco Rossinak, Szalai habozás nélkül válaszolt.

"Marco Rossinak nagyon is megvan a szerepe a mentális erőnkben, hiszen ő kapitány, ő a főnök, ő találja ki a taktikát, hogy mit kell játszanunk labdával vagy labda nélkül, és maximálisan látszik, hogy ez működik.

Köztudott, hogy Szalai Ádám nagyon hatásos lelkesítő beszédeket szokott tartani az öltözőben, de ezúttal szerinte nem ezen múlt a történelmi siker.

"Nem az én beszédeimről van szó, mert 60 másodpercet bárki végig tud beszélni, itt arról van szó, hogy ki, hogy áll be a sorba és végzi el a munkát."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!