Haaland két gólt rúgott a svédeknek, ismét a norvégok nyerték az északi rangadót

Horizontal
Norway's forward Erling Braut Haaland celebrates scoring the opening goal with his teammates during the UEFA Nations League football match Norway v Sweden in Oslo, Norway, on June 12, 2022. (Photo by Beate Oma Dahle / NTB / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
A norvég labdarúgó-válogatott hazai pályán 3-2-re nyert vasárnap a svéd csapat ellen a labdarúgó Nemzetek Ligája negyedik fordulójában, a B divízió 4. csoportjában. A C divizíóban Észak-Macedónia a magyar bajnokságból jól ismert játékosok góljaival győzte le Gibraltárt.

Az oslói mérkőzésen Erling Haaland két gólt szerzett, majd Emil Forsberg szépített, a hajrához közeledve - Haaland gólpassza után - Alexander Sörloth növelte a norvégok előnyét, végül Gyökeres Viktor használta ki a hazaiak kapusának hibáját. A két csapat svédországi mérkőzését is a norvégok nyerték egy hete.

A C divízióban Észak-Macedónia a várakozásoknak megfelelően könnyedén győzte le Gibraltárt, a négy gólból az elsőt az Újpest korábbi támadója, Enis Bardhi, a másodikat pedig az MTK csatára, Bojan Miovszki szerezte.

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját rendezik júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd. Az NL-sorozatban kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.

Eredmények, 4. forduló:
B divízió:
4. csoport:
Norvégia-Svédország 3-2 (1-0)
később:
Szlovénia-Szerbia, Ljubljana 20.45

C divízió:
4. csoport:
Georgia-Bulgária 0-0
Észak-Macedónia - Gibraltár 4-0 (4-0)
A csoport állása: 1. Georgia 10 pont, 2. Észak-Macedónia 7, 3. Bulgária 3, 4. Gibraltár 1

2. csoport:
korábban:
Észak-Írország - Ciprus 2-2 (0-1)
később:
Görögország-Koszovó, Volosz 20.45

Később:
A divízió, 2. csoport:
Svájc-Portugália, Genf 20.45
Spanyolország-Csehország, Málaga 20.45
D divízió, 2. csoport:
Málta-San Marino, Ta'Qali 20.45