A spanyol válogatott a hajrában bukta el a győzelmet Portugália ellen

Álvaro Morata Ferran Torres spanyol válogatott Spanyolország
Spain's forward Alvaro Morata (L) celebrates with Spain's midfielder Carlos Soler after scoring the opening goal during the UEFA Nations League, league A group 2 football match between Spain and Portugal, at the Benito Villamarin stadium in Seville on June 2, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Portugáliával a Nemzetek Ligája csütörtök esti mérkőzésén.

Cristiano Ronaldo meglepetésre csak a kispadon kezdte a portugálok első nyári NL-meccsét. Az elmúlt 14 évben ez csupán a második ilyen alkalom volt tétmérkőzésen: még 2017-ben Andorra ellen a csereként beállva is gólt tudott szerezni.

A Real Betis stadionja, a Benito Villamarín eléggé szokatlanul nézett ki, miután az alapból zöld színű klub stadionjában a spanyolok a hagyományos piros mezükben léptek pályára, és a lelátón is ebben a színben foglaltak helyet a szurkolók.

Alvaro Morata az első félidő közepén juttatta előnyhöz a spanyolokat Forrás: AFP/Cristina Quicler

A 25. percben Alvaro Morata góljával a hazaiak megszerezték a vezetést. A spanyol támadó lesközeli pozícióból lépett ki és talált be egy remekül végigvitt kontrából. Az asszisztot az alig 17-éves Barcelona-játékos, Gavi jegyezte.

A fiatal tehetség négy perccel később ismét főszerepet játszott, amikor Carlos Solert találta meg beadásával. Első lövését a kapus még védeni tudta, a kipattanót viszont csúnyán fölé vágta.

Az 58. perben a portugálok egyenlíthettek volna, ha Unai Simón nem védi bravúrral Rafael Leao ziccerét. Nem sokkal később Cristiano Ronaldónak is lehetőséget adott Fernando Santos: a portugál aranylabdás kb. fél órát tölthetett a pályán.

A 82. percben mégsem ő volt az, aki egyenlített, hanem Ricardo Horta, aki Joao Cancelo beadásából volt eredményes. Négy perccel később a spanyolok megszerezhették volna a győztes gólt, de Jordi Alba közeli fejesével nem találta el a kaput.

Spanyolország 1-1-es döntetlent játszott Portugáliával, így a Svájcot 2-1-re legyőző Csehország került az élre az első játéknapot követően.

Nemzetek Ligája, 1. forduló:
A divízió, 2. csoport:
Spanyolország-Portugália 1-1 (1-0)
Csehország-Svájc 2-1 (1-1)