Vágólapra másolva!
A dél-koreai Ulszan Hyundai labdarúgócsapatához igazolt Ádám Martin legfőbb célja, hogy gyorsan beilleszkedjen és egy jó idényt teljesítsen új együttesében.

Az OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, sok ideje nincs akklimatizálódni, mivel a Koreai Köztársaságban jelenleg is zajlik a bajnokság.

- mondta a 27 éves csatár, aki azt is elárulta, hogy feleségével és gyermekével költözik Dél-Koreába.

Ádám Martin két gólpasszt adott az angolok elleni meccsen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Ha sikerül jó szezont teljesíteni, akkor ez akár egy ugródeszka is lehet. Úgy gondolom, hogy van ennél feljebb, de először ezt a szintet szeretném megugrani" - mondta a hatszoros válogatott Ádám, és hozzátette, Marco Rossi szövetségi kapitány azt tanácsolta neki, hogy olyan bajnokságba igazoljon, ahol fizikálisan előre tud lépni, valamint folyamatos játéklehetőséghez jut.

- fogalmazott a támadó, és hangsúlyozta: számára az egyik legfontosabb, hogy a válogatottban szerepelhessen, mert "büszke magyar". Az Ulszanra előrelépésként tekint, mert erősebb bajnokságba igazolt, ahonnan szerinte jó teljesítménnyel vissza lehet kerülni Európába.

Ádám Martin elmondta, vannak erős fizikumú védők a dél-koreai ligában is, de megpróbálja kihasználni a fizikai adottságait. Új együttesében a 63-as mezszámot választotta édesanyja születési éve miatt.

A csatár egyelőre még Magyarországon van, vízumának kiállítása zajlik, várhatóan a jövő hét elején tud majd kiutazni a Koreai Köztársaságba.

Az Ulszan Hyundai hétfőn jelentette be, hogy szerződtette Ádám Martint, kedden pedig azt is közölte, hogy megvált másik magyar játékosától, Koszta Márktól.