Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
A Barcelona fiatal tehetsége, Pedri a következő szezonban a 8-as mezszámban fog futballozni. Korábban a legendás Andrés Iniesta viselte ezt a számot, aki 2002 és 2018 között játszott a katalán sztárcsapatban.

A japán Vissel Kobe labdarúgója jelenlegi klubjában is a nyolcasban játszik, amely az ikonikus mezszáma volt a Barcánál töltött ideje alatt. Iniesta 2002-ben debütált a katalánok felnőttcsapatában, először a 34-es, majd sokáig a 24-es számot viselte, aztán a 2007/2008-as idényben kapta meg a 8-ast. A technikás középpályás éveken át a világ egyik legjobbjának számított a posztján, többek között kilencszer volt spanyol bajnok és négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a csapattal.

A klub a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amiből kiderült, hogy Pedri a 16-os mezszámát a 8-asra cserélte.

A mindössze 19 éves spanyol középpályás még csak két szezonon van túl a katalán klubnál, de már Xavi csapatának egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. Emellett a spanyol válogatottban is fontos szerepet tölt be a középpályán. A Barcelona trénere korábban úgy fogalmazott, hogy a fiatal játékos egykori csapattársára, a legendás Andrés Iniestára emlékezteti, így nem is meglepő, hogy megkapta a legendás mezszámot.

Pedri új mezszámban fog játszani a jövőben Forrás: AFP/Jose Jordan

- fogalmazott a Barcelona vezetőedzője, Xavi.

Legutóbb rövid ideig Dani Alves viselte a 8-as mezszámot a Barcelonánál, előtte pedig a bosnyák Miralem Pjanicé volt.

Mindent egy helyen az Eb-ről