Ádám Martin menedzsere: Marco Rossi teljes mértékben támogatta az átigazolást

Ádám Martin magyar válogatott Magyarország
Hungary's forward Martin Adam plays the ball during the UEFA Nations League football match Hungary v Germany in Budapest on June 11, 2022. (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-koreai Ulszan Hyundai csapatába igazolt Ádám Martin, a labdarúgó OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya. Papp Gábor, a játékos ügynöke hétfőn elmondta: Európából olyan írásos ajánlat nem érkezett a futballistáért, amely mind szakmailag, mind anyagilag versenyezni tudott volna a dél-koreaiak ajánlatával. 

"Az Ulszan Dél-Koreán belül az egyik legerősebb klub, minden évben dobogón van. Ha minden jól megy, idén is bajnoki címmel zárja a szezont,

ebben már próbál nekik segíteni Martin is" - fogalmazott Papp Gábor az M1 aktuális csatornának, hozzátéve, hogy egyelőre még intézik a vízumot Ádámnak, aki a tervek szerint a hét végén, vagy a jövő hét elején utazik majd a Távol-Keletre.

A cél az, hogy a csatár stabil kezdő legyen új csapatában, és a bajnoki cím megszerzése után az ázsiai Bajnokok Ligájában is jól teljesítsen - hangsúlyozta a menedzser. Papp Gábor kiemelte, hogy a dél-koreai gyors, fizikális bajnokság, csupa olyan képességet igényel, amelyben

Ádám Martinnak fejlődnie kell ahhoz, hogy még többet játszhasson a válogatottban - ez volt a fő szempont a klubválasztásnál.

Ádám Martin a jövőben is válogatott lehet Forrás: AFP/Ferenc Isza

- árulta el a menedzser az nso.hu-nak.

A játékosügynök az üzlet anyagi részleteit nem közölte, mint ahogy azt sem, hogy Ádám Martin mennyi időre írt alá. Annyit azonban megjegyzett, hogy ha a futballista egy naptári éven belül 15-20 gólt tudna szerezni a dél-koreai élvonalban, az szerinte jövő ilyenkor lehetőséget teremtene számára egy újabb szintlépésre.

A dél-koreai bajnokságban listavezető Ulszannak már van egy magyar játékosa a korábbi zalaegerszegi Koszta Márk személyében.