Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Paksi FC magyar válogatott támadója, Ádám Martin a dél-koreai Ulsan Hyundai FC csapatában folytatja karrierjét - számolt be róla a magyar csapat honlapja.

Ádám Martin 2020 nyarán érkezett Kaposvárról Paksra. Első szezonjában nyolc gólt szerzett huszonnyolc mérkőzésen, 1361 percet töltve a pályán. A tavalyi évad azonban igazán nagy áttörésre volt a center életében. A harminchárom fordulós bajnokságban harminckétszer láthatták a szurkolók a pályán, huszonkilencszer kezdőként, míg háromszor csereként lépett a gyepre, egy mérkőzést ötödik sárga lapja miatt kellett kihagynia.

Az OTP Bank Ligában összesen harmincegyszer vette be az ellenfelek kapuját, és bizony nem hagyott ki senkit, mind a tizenegy csapatot kipipálta 2350 perc alatt.

Ádám Martin hihetetlen szezon produkált a Paksban Forrás: fradi.hu

Hat összecsapás alkalmával duplázott, míg egy mesterhármast is szerzett. Nem csoda, ezzel a teljesítménnyel sorban érkeztek a válogatott behívók, és immáron hatszoros válogatottnak is mondhatja magát, melyek alkalmával szintén zseniális megmozdulásai voltak Marco Rossi gárdájában.

A támadó szerződése 2026-ig szólt a paksi klubbal, melyből most az Ulsan kivásárolta.

„Nagyon sokat köszönhetek Paksnak, a legjobb döntés volt karrierem során, hogy két éve ide igazoltam. Egy ilyen tavalyi szezon után azonban

de mindig meleg szívvel fogok visszagondolni Paksra. Mindent hálásan köszönök a klub valamennyi munkatársának és a szurkolóknak egyaránt" - fogalmazott búcsúzóul a támadó.

Ádám Martin két gólpasszt adott az angolok ellen, a jövőben Dél-Koreában bizonyíthat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az átigazolás kapcsán Haraszti Zsolt így vélekedett. „Ádám Martin szerződtetése kiváló döntés volt.

Sokat köszönhetünk neki és Ő is klubunknak. Nálunk lett válogatott játékos, valamint NBI-es gólkirály. Játékával nagyban hozzájárult csapatunk jó szerepléséhez.

Kívánjuk számára, hogy egy sikeres időszakot abszolváljon a dél-koreai csapatnál, és természetesen nagy szeretettel várjuk majd vissza" - nyilatkozta az ügyvezető.