Vágólapra másolva!
A német válogatott és a Bayern München legendája, Michael Ballack egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte a mostani idényben Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek jó esélye van megnyerni a Bundesligát.

A fővárosi csapat hét forduló után jelenleg 17 ponttal veretlenül vezeti a német labdarúgó-bajnokságot. Ballack a Bildnek adott interjújában nem zárta ki, hogy meglepetéssel fog zárulni az idei szezon, s mindezt a saját példájával támasztotta alá. Az 1997/98-as szezonban ugyanis az egykori klasszis is tagja volt annak a Kaiserslauternnek, amely úgy nyert bajnoki címet, hogy az azelőtti évben még a másodosztályban szerepelt. Annak a csapatnak egyébként Hrutka János és Szűcs Lajos is a tagja volt.

Michael Ballack szerint idén az Unionnak jó esélye van a bajnoki címre Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jurgen Fromme

Egészen kivételes, mekkora őrület tudja végigkísérni a szezont, ha egy előzetesen esélytelenebb csapatnak mégis megvan az esélye a végső győzelemre" – nyilatkozta Ballack a Sport Bildnek, hozzátéve azt is, hogy cseppet sem lepte meg őt a Schäfer Andrásék jó szezonkezdete.

Schäferék meglepetésre vezetik a Bundesligát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

"Az elmúlt három-négy évben nagyon jól szerepelt az Union, folyamatosa fejlődnek, erre pedig lehet építeni. Nincs rajtuk nyomás, sőt az, hogy az élen állnak, méginkább felszabadíthatja őket" - fogalmazott Chelsea és a Bayern München egykori középpályása.

A listavezető Union Berlin már 14 mérkőzés óta veretlen a Bundesligában, legutóbb márciusban a Bayern Münchentől kapott ki, azóta 11 győzelem és három döntetlen a mérlege, és a mostani szezonban egyedüliként veretlen. A fővárosik a válogatott szünet után az Európa-liga címvédő Eintracht Frankfurthoz látogatnak.