Vágólapra másolva!
A helyi Ulszan Hyundaiban játszó Ádám Martin miatt még Dél-Koreában is témát szolgáltat a hétfői Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-mérkőzés.

Mint emlékezetes, a csoport első helyéért zajló csatát ugyan 2-0-ra megnyerték az Európa-bajnok olaszok, de a magyar csapatnak rengeteg helyzete volt, és egy jogos büntetőt sem adott meg Benoit Bastien játékvezető.

A 76. percben beállt Ádám Martin négy perccel később kapott remek indítást Fiola Attilától, de Alessandro Bastoni fellökte a tizenhatoson belül. A francia bíró továbbot intett, és a videobíró sem látta úgy, hogy vissza kellene néznie az esetet.

Bastoni két kézzel lökte el Ádám Martint, a játékvezető szerit semmi nem történt... Fotó: Csudai Sándor - Origo

A dél-koreai lapok is egyetértenek a magyarokkal, miszerint büntetőt kellett volna ítélni az eset után. Az ulti.kr nevű oldal egyenesen úgy fogalmaz, hogy "szégyellheti magát a játékvezető, hogy nem fújt le egy olyan esetet, amikor egyértelmű szabálytalanság történt", vette észre az NSO.

A lap még Ádám Martin lefújás utáni szavait is idézi: a magyar csatár azt mondta, gyalog megy vissza Ulszanba, ha az eset nem ért tizenegyest. Egy másik lap, az fmkorea.com még videót is készített a történtekről.

Ádám Martin, amennyiben kipihente magát, magyar idő szerint már szombaton 9.30-tól páyára léphet az Incseon United elleni bajnokin.