Vágólapra másolva!
Meglepő dolgot mondott Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a novemberben esedékes búcsúmérkőzéséről, illetve egy azt követő esetleges folytatásról.

A jelenleg Király Gáborral holtversenyben 108 válogatottsággal csúcstartó debreceni szélső a Rádió 1-nek nyilatkozva elmondta, elsősorban azért igazolt haza Debrecenbe, hogy ismét bekerülhessen a magyar válogatottba.

"Sokáig arra vártam, hogy hátha behívnak, hogy sikerül kiharcolnom a keretbe kerülést. Ez nem sikerült, így jött egy beszélgetés, amikor megígérte a kapitány, hogy lesz búcsúmeccsem, erre most ad lehetőséget a naptár. Most nem tétmérkőzéseket vív a csapat, hanem barátságost, így van lehetőség újakat kipróbálni, vagy mint az én esetemben, búcsúmeccset játszani" - idézi Dzsudzsák szavait a Nemzeti Sport Online arról, hogy Marco Rossi a magyar csapat utolsó két Nemzetek Ligája-meccse előtt megerősítette, hogy a korábbi csapatkapitány megkapja a neki kijáról méltó búcsút.

Dzsudzsák Balázsék számos emlékezetes pillanatot őriz a 108 válogatott fellépéséről Fotó: Mudra László - Origo

Ami, ha Dzsudzsákon múlik, mégsem lesze búcsú!

csak a kapitány szeretné lezárni ezt a témát, ezt a 12-13 évet, amit a válogatottban szerepeltem" – mondta a szélső a kérdésre, hogy mi lenne, ha a görögök ellen mutatott játékával meggyőzné Marco Rossit.

A válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságon még csapatkapitányként vezető játékos elmondta, két év után idén nyáron ment be először a csapat öltözőjébe, ami nagyon jó érzésekkel töltötte el.

"Ekkor fordult ez át újra egy nagyon jó kapcsolattá, ennek lett az eredménye, hogy innentől újra bejárhatok az öltözőbe és gondolkodom azon, hogy vajon most van harag vagy nincs harag."

"Hidegrázós" érzésnek nevezte, hogy 109-szeres válogatottként egyedüli csúcstartó lehet a nemzeti csapatban.

s az Eb-re is sikerült kijutni a vezetésemmel. Hihetetlenül büszke vagyok így is a 108 válogatottságra, de ha a búcsúmeccs megtörténik, akkor egyedüliként leszek a csúcstartó. Ebben rengeteg munka, alázat van, büszkeség tölt el, egyelőre nem is tudom szavakba foglalni."

Dzsudzsák természetesen a magyar válogatott fantasztikus Nemzetek Ligája-szerepléséről is beszélt. A mieink hajszállal maradtak le a négyes döntőről, miután csoportjukban a második helyen zártak az Európa-bajnok olaszok mögött, megelőzve a németeket és az angolokat.

"Nagyon jól összeállt a válogatott, folyamatosan jól játszik, és megvan a mag, melynek tagjai mindig tudják, hogy mit fog csinálni a másik. Örömmel és néha talán meglepődve néztem, hogy mekkora csapatok ellen mire képes ez a válogatott.