Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Bologna a hivatalos honlapján tudatta, hogy menesztették a csapat vezetőedzőjét, a szerb Szinisa Mihajlovicsot.

A Bologna szerb edzője 2019 nyarán jelentette be először, hogy leukémiás, akkor kemoterápiás kezelést kapott és csontvelő-átültetésen is átesett. Akkor úgy tűnt, teljesen felépült, de márciusban arról beszélt, hogy újra kezelést kell kapnia.

Szinisa Mihajlovicsot imádják a Bologna-szurkolók Forrás: NurPhoto via AFP/Lisa Guglielmi/LiveMedia/NurPhoto/Lisa Guglielmi

A Bologna az idei szezonban öt meccs alatt három pontot szerzett, és még nyeretlen a Serie A-ban, így a klubvezetés elköszönt Mihajlovicstól.

- áll a klub közleményében, amelyben kiemelik, hogy köszönet illeti a szerb edzőt és munkatársait, akik rendkívül kényes körülmények között, kivételes odaadással és professzionalizmussal végezték a munkájukat.

„Ez volt a legnehezebb döntés, amit meghoztam, amióta a Bologna elnöke vagyok. Ezekben az években Szinisával együtt éltünk át szép és fájdalmas pillanatokat, amelyek nemcsak szakmai, hanem az emberi kapcsolatunkat szilárdították meg.

Joey Saputo, a Bologna elnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Gianluca Ricci/LiveMedia

Mihajlovics bátran és elszántan nézett szembe betegségével azóta, hogy egy érzelmes sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozta az állapotát. Azóta a kórházi kezelések súlyos hatásai ellenére is mindig közel maradt a csapathoz, és mindent megtett, hogy tartsa a kapcsolatot a játékosokkal, köszönhetően a stábja professzionalizmusának is.

- mondta Joey Saputo, a Bologna elnöke, aki hangsúlyozta, hogy klubnál mindig Mihajlovics mellett lesznek a teljes felépüléséig és a pályafutása folytatásában is.

Az 53 éves szakember 2019 januárja óta volt a Bologna edzője, az utódjaként a Videoton korábbi edzőjét, a játékosként kétszeres BL-győztes Paulo Sousát emlegetik.