Vágólapra másolva!
Két újoncot, Gleison Bremert és Roger Ibanezt hívta meg a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Tite a szeptemberi barátságos mérkőzésekre.

A november 20-án kezdődő katari világbajnokságra készülő együttesben először lehet ott a két belső védő, a 25 éves Bremer (Juventus) és a 23 éves Ibanez (AS Roma). A szakember kiemelte: ez az utolsó alkalom a vb előtt, hogy együtt dolgozhat kiszemeltjeivel, a katari viadalra utazó keretet illetően pedig szeretne mindenki számára egyértelmű és megnyugtató döntést hozni.

A 26 tagú keretben három olyan labdarúgó szerepel, aki Brazíliában futballozik - a kapus Weverton (Palmeiras), a középpályás Everton Ribeiro (Flamengo) és a csatár Pedro (Flamengo) -, ezúttal viszont nem kapott meghívót Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli és Gabriel Magalhaes (mindhárom Arsenal), Philippe Coutinho (Aston Villa), valamint a 39 éves Dani Alves sem.

Gabriel Jesus, az Arsenal nyáron igazolt brazil támadóját nem hívta be Tite Forrás: AFP/Justin Tallis

Utóbbi a vb-részvétel reményében szerződött nyáron a mexikói UNAM Pumas együtteséhez, ahol a kapitány kérésének megfelelően rendszeres játéklehetőséghez jut ugyan, de csapata gyengén szerepel. A brazil védő nyolc bajnokit játszott végig úgy, hogy nyeretlen maradt az UNAM, a rossz sorozat csak a legutóbbi meccsen szakadt meg, a sereghajtó Queretaro elleni szerdai, bajnoki találkozón Dani Alves gólpasszal járult hozzá a 4-1-es győzelemhez.

A brazilok szeptemberben Franciaországban lépnek pályára: 23-án Le Havre-ban mérkőznek meg Ghánával, négy nappal később Párizsban Tunéziával. A két ellenfél ugyancsak a vb-re készül, ahol majd a dél-amerikaiak a szerbekkel, a svájciakkal és a kameruniakkal mérkőznek a csoportkörben.