Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi futballbajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Union magyar válogatott középpályását, Gazdag Dánielt és a Sporting Kansas szélsőjét, Sallói Dánielt is jelölték a szezon legértékesebb játékosának járó MVP-díjra.

A korábbi amerikai válogatott klasszisról, Landon Donovanről elnevezett díjra a liga Keleti Konferenciáját vezető csapat két játékosát, a kapus Andre Blake-et és Gazdag Dánielt nevezték. A magyar válogatott középpályás fantasztikus újoncszezont produkált: 32 meccsen 19 gólnál és 5 gólpassznál jár. Ilyen sok gólt még az Union egyetlen játékosa sem szerzett korábban egy idény során.

MVP-alapanyag. Teljes mértékben:

A Gazdaghoz hasonlóan 26 éves Sallói, aki tavaly is jelölt volt az év legjobbja címre, a mostani kiírásban eddig 27 meccsen lépett pályára, s ezeken hét gólt és négy gólpasszt ért el.

A díjról a jelenlegi MLS-játékosok, az MLS-klubok szakmai képviselői (edzők, sportigazgatók) és a média képviselői közösen döntenek, a szurkolók pedig szavazhatnak a legszebb gólra és az év védésére. A díjakról október 9-én döntenek.

Az alapszakaszból két forduló van hátra, az Union, amelyik összesítésben a második helyen áll a Nyugati Konferenciát vezető Los Angeles FC mögött, előbb magyar idő szerint szombaton 23.30-kor Charlotte-ban lép pályára, majd október 9-én (hazai idő szerint 20.30-tól) hazai pályán a Torontót fogadja.