Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott játékosai fejenként 400 ezer euró (162 millió forint) prémiumot kapnak, ha megnyerik a november 20-án kezdődő katari világbajnokságot.

Az egyeztetésen a német szövetséget (DFB) Bernd Neuendorf elnök, Hans-Joachim Watzke alelnök és Holger Blask ügyvezető igazgató, a nemzeti csapatot Manuel Neuer, Thomas Müller, Joshua Kimmich és Ilkay Gündogan képviselte.

A felek abban állapodtak meg, hogy a csoportgyőzelem 50 ezer, a negyeddöntőbe jutás 100 ezer, az elődöntőbe kerülés 150 ezer, a bronzérem 200 ezer, a második helyezés pedig 250 ezer eurós bónuszt jelent majd minden futballistának.

Thomas Müller sem hiszi el, hogy mekkora összeg Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Jvşrgen Fromme / firo Sportp/Jvorgen Fromme

A 2018-as oroszországi világbajnokságon 350 ezer, a tavalyi Európa-bajnokságon pedig 400 ezer euró volt a németek győzelmi prémiuma,

de előbbin már a csoportkörben, utóbbin pedig a nyolcaddöntőben búcsúztak.

Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány csapata - amely pénteken 1-0-ra kikapott a magyaroktól a Nemzetek Ligájában - a katari tornán Japánnal, Costa Ricával és Spanyolországgal szerepel azonos csoportban.