Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana 39 éves játékosa, a Bayern München legendája, Franck Ribéry a jövő héten bejelenti a visszavonulását.

A 81-szeres francia válogatott labdarúgó eddig csupán két mérkőzést játszott az idényben, és könnyen lehet, többet már nem is fog - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról. A Serie A első fordulójában csereként lépett pályára az AS Roma ellen a második félidőben.

Franck Ribery elköszön Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Franck Ribéry állandó térdsérüléssel küszködik, s a La Gazzetta Dello Sport szerint a rossz fizikai állapota győzhette meg arról, hogy idény közben meghozza ezt a nehéz döntést. Az olaszok úgy tudják, hogy jövő héten, sajtótájékoztató keretein belül fogja bejelenteni a visszavonulását, melyen a Salernitana elnöke, Danilo Iervolino is jelen lesz.

Franck Ribery sérüléssel küzd Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Ribéry azonban maradna a klub kötelékében, nagykövetként dolgozna tovább.

A francia támadó 2007 és 2019 között futballozott a Bayern Münchenben, majd a Fiorentinához szerződött. 2021 őszén került a Salernitanához, mely meghosszabbította a szerződését, miután nagyot hajrázva, csodával határos módon bennmaradt a csapat az előző kiírás végén.