Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Így vette át az Aranylabdát Karim Benzema - videó

award fbl Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) receives the Ballon d'Or award from French former forward football player Zinedine Zidane during the 2022 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn este Karim Benzema kapta meg a nemzetközi labdarúgás legnagyobb egyéni elismerését, az Aranylabdát. A francia világsztárnak a rangos díjat honfitársa, az 1998-as győztes Zinedine Zidane adta át.

A pályafutása első Aranylabdáját kiérdemlő Karim Benzema, a Real Madriddal az előző szezonban spanyol bajnoki címet, illetve Bajnokok Ligáját nyert, ráadásul mindkét sorozatban gólkirály lett: a BL-ben 15, a La Ligában pedig 27 találattal zárt.

Nehéz időszak volt, amikor nem játszottam a válogatottban. Büszke vagyok az általam megtett útra. Voltak nehéz időszakok, de köszönöm az edzőim, az elnököm és a csapattársaim segítségét" – nyilatkozta Benzema.

Majd megkérdezték a francia sztárt, hogy ki az akit szívesen látna maga mellett a színpadon, amire azt felelte, hogy az édesanyját, aki egyáltalán nem számított erre a fordulatra.

Mindent egy helyen az Eb-ről