Ne kövesse ezt a népszerű reptéri trükköt, mert könnyen bajba kerülhet!

Vágólapra másolva!
Megállítottak egy férfit a repülőtéren, miután megpróbált követni egy népszerű internetes utazási trükköt, ugyanis egy párnahuzatba csomagolta a ruháit, azt remélve, hogy így még több mindent felvihet a gépre.
Vágólapra másolva!

A nyaralókat és a turistákat figyelmeztették, hogy a nyári kiruccanások közeledtével ne kezdjenek mindenféle a pakolási akcióba - számolt be a Mirror.

Ismert internetes utazási trükk, hogy ruhadarabokat gyömöszölnek egy párnahuzatba, mielőtt becipzározzák. Ezután úgy tesznek, mintha egy szabványos párna lenne, amikor a biztonsági szolgálaton áthaladnak, így nem kell fizetniük egy az extra poggyászért. 

Ugyanis az utazás kényelmesebbé tétele miatt általában a kézi poggyász mellett egy párnát is felvihetünk a gépre.

A közelmúltban azonban félreállítottak egy férfit a repülőtéren, mert megpróbálta ilyen módon felcsempészni a dolgait a gépre. A floridai Orlando Nemzetközi Repülőtéren az utastársak arról számoltak be, hogy a férfi megpróbálta felnyitni a párnahuzatot.

párna
Nem biztos, hogy a párnás trükk a legjobb megoldás, hogy a dolgainkat elrejtsük. Fotó: Unplash

Az utast állítólag a repülőtér biztonsági szolgálata elfogta – és a rendőrséget hívták a 17-es kapuhoz. A TikTokon megosztott videó vírusként terjedt el, amiről sokan megosztották a véleményüket – írja a Birmingham Live.

A videó egyik kommentelője figyelmeztetett: 

Ne hagyd, hogy a közösségi média tippeket és trükköket adjon, mert néha nem fog menni. Ez a fickó megpróbált bevinni egy párnahuzatot, amely tele van ruhákkal és egyéb tárgyakkal, amiről azt állítja, hogy egyszerűen csak egy párnahuzat, de haver mindenki látja, hogy ez nem egy párna


"Lehetőséget adtak neki, hogy fizessen, majd az egész egészen addig ment, amíg végül ezt a kaput is bezárták előtte. Tesó, hátrálj meg, adtunk neked egy esélyt, és nem fizettél érte, és végül kihívták a zsarukat, akik kikísérték, szóval ne hallgass az internetre."

Egy másik ezt írta

 A repülőtér az egyetlen hely, ahol biztos vagyok benne, hogy mintapolgár vagyok. Nem félnek az emberek a bűncselekményektől és a repülési tilalmaktól?

"Bármikor, bárhol bárkivel megküzdök, de a repülőtérrel soha. A "nem repülők listájára" kerülni rosszabb, mint a gyenge hitelképesség" - fogalmazott egy másik.

A reptéri biztonságiak láthatják, mi van a hamis párnák belsejében, de gyakran átengedik őket, amíg nincsenek benne folyadékok vagy kifejezetten tiltott tárgyak. Úgy tűnik, ez a trükk segített néhány utasnak átjutni a poggyász ellenőrzésen anélkül, hogy extra kézipoggyászért kellett volna fizetniük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!