Vágólapra másolva!
Dunaszerdahely kedden óriási meglepetésre kiesett a Szlovák Kupából, miután 2-1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Homonna otthonában. Az utóbbi hetekben nem ez volt az első gyenge teljesítmény a DAC-tól, ezért nagy lépésre szánta el magát a sárga-kékek vezetősége.

„Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük. Ennek véget kell vetni. Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből" – idézte a klub hivatalos oldala Jan Van Daelét, a DAC sportigazgatóját.

Balogh Norbertet a második csapathoz száműzte a DAC Forrás: Twitter/DAC 1904

Az nso.hu felvette a a kapcsolatot a dunaszerdahelyi klubbal, de az illetékesek nem nevezték meg konkrétan a játékosok nevét.

A lap információ alapján a két játékos Balogh Norbert és Andrejs Ciganiks, mindketten a somorjai fiókcsapattal fognak készülni.

„További intézkedésként a csapat támogatja a szurkolóinak az őszi szezonban hátralévő két idegenbeli mérkőzés – Besztercebánya és Trencsén – belépőjegyeinek árát az utazás költségeivel együtt" – folytatta a dunaszerdahelyi sportigazgató.

Míg a DAC kiesett, a fiókcsapata, a másodosztályú Somorja továbblépett a Szlovák Kupában, a Fortuna Ligában szereplő Zsolnát győzte le 2-1-re.