Botrány tört ki a videobíró ítélete után, a felháborodott sztáredzőt piros lappal büntették - videó

Horizontal
Tottenham Hotspur's Italian head coach Antonio Conte (2R) reacts being shown a red card by Dutch referee Danny Makkelie (L) after a disallowed goal in the closing minutes of the UEFA Champions League group D football match between Tottenham Hotspur and Sporting Lisbon at the Tottenham Hotspur Stadium in London, on October 26, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Tottenham Hotspur 1-1-es döntetlent játszott a Sporting Lisszabonnal, így még bármelyik csapat továbbjuthat a D csoportból. A találkozó utolsó perceiben Harry Kane jóvoltából megszerezték a második gólt a londoniak, ám a videobíró les miatt érvénytelenítette a találatot, így elszabadultak az indulatok a pályán.

Kane gólja után a hazaiak óriási ünneplésbe kezdtek és ez több percen keresztül tartott, ugyanis hosszasan nézték a felvételeket, mielőtt elvették a találatot.

A döntést a Tottenham vezetőedzője, Antonio Conte dühösen vette tudomásul, és több londonival együtt reklamálni kezdett, ám végül csak az olasz szakembert állította ki a játékvezető. Conte a mérkőzés utáni nyilatkozatában is kifejezte értetlenségét.

„A labda Kane elől érkezett, így pedig ez gól volt. Nem értem a videobírót és az általa felállított vonalat. Nagyon nehéz kommentálni ezt a döntést,

Megérdemelten nyertünk, a végén pedig láttuk, hogy mi történt. Remélem, a klub megérti ezt, és beszélni fog azokkal, akikkel a jelenlegi helyzetben beszélnie kell. Így jövő héten szükségünk van egy pontra, de nem értem, miért kell várnunk egy további meccsre, amikor már most bebiztosíthattuk volna a továbbjutást" – nyilatkozta Conte.