Vágólapra másolva!
Még nem ismerik a „No Bajner, no party" trollkodást a négyszeres bajnok Kaizer Chiefs csapatánál, de hamarosan ez megváltozhat. A dél-afrikai klub ugyanis Bajner Bálint szerződtetését tervezi, aki tavaly nyáron távozott Pécsről, azóta sehol sem kellett.

Egy dél-afrikai portál a pénteken megjelent cikkében azt találgatja, hogy Bajner Bálint mennyire tűnik jó igazolásnak a Kaizer Chiefs csapatnál. Nem szól a 31 éves csatár mellett az életkora, a Transfermarkt által meghatározott csekély,

mindössze 25 ezer eurós értéke és az sem, hogy tavaly nyáron távozott az NB II-es Pécstől, azóta pedig nem volt csapata

- vette észre a Magyar Nemzet.

De Bajner Bálint nem lehet annyira rossz játékos! Ezt már azért teszik hozzá, mert megfordult a West Ham United utánpótlásában, sőt a Dortmund első csapatában is pályára lépett, ráadásul pályafutása egyetlen Bundesliga-meccsét, annak mind a 19 percét 2013-ban kapta Jürgen Klopptól, amikor is a német csapat nem sokkal később BL-döntőt vívott (és veszített el a Bayern München ellen).

Bajner Bálint a Borussia Dortmundban is megfordult Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Bajner a jelek szerint próbajátékon vehet részt a négyszeres dél-afrikai bajnok Kaizer Chiefsnél,

és a cikk szerzője kiemeli, hogy a csapat vezetőedzője, Arthur Zwane jó érzékkel választja ki a csatárait, így talán a magyar játékosban is meglátott valamit.

A Kaizer Chiefs jelenleg a negyedik helyen tanyázik a dél-afrikai élvonalban, és egyébként nem áll rosszul csatárfronton, hiszen a 24 éves támadója, Bonfils-Caleb Bimenyimana hat találattal holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

„No Bajner, no party" – erről még nem tudnak

Amit Dél-Afrikában a jelek szerint

még nem sikerült kideríteni Bajnerről, az a mögötte álló trollhadsereg, amely már Angliában is komoly felfordulást csinált körülötte.

Bajner 2014-ben hagyta el a Dortmundot, miután Robert Lewandowski távozása után sem kecsegtették több lehetőséggel az első csapatban, és az angol másodosztályú Ipswich Townhoz igazolt.

Ott az első meccsén 44 perc után lecserélték, ami azért furcsa, mert az edző még a félidőt sem várta meg ezzel, Bajner pedig azzal magyarázta a nem sok jót sugalló döntést, hogy edzője azt szerette volna, ha megtapsolják a nézők. Ezután kapott erőre a „No Bajner, no party" szöveg, amivel a magyar kommentelők elárasztották az Ipswich Facebook-oldalát, így a klub kénytelen volt letiltani a magyarországi felhasználókat.

Bajner Bálint nélkül nem lesz Dél-Afrikában sem "party" Forrás: Ritchie Sumpter @ Jms Photograph

Később, amikor Bajner a harmadosztályú Notts Countyba szerződött, hasonló helyzet alakult ki. A Bajner-láz a csatár pályafutásával együtt hűlt ki, próbálkozott Pakson, az olasz Modenában, újra a Dortmund II-ben, majd

2020 szeptemberében az NB II-es Pécsnél kötött ki, amelyben mindössze kilenc meccsen játszott, de gólt nem szerzett. Tavaly nyáron elengedték a kezét.

Bajner a Transfermarkt nyilvántartása szerint tíz klubban szerepelt, de jelentősebb mennyiségű meccset csak a Dortmund II-ben játszott, összesen 65-ször, de ott is két részletben. Ezután a Honvéd következik a sorban, amelynél 25 mérkőzésen hét gólt szerzett. Bajner egykor tehetségnek számított, tagja volt a 2008-as U19-es Európa-bajnokságon az elődöntőig jutó magyar csapatnak.