A magyar válogatott focista elárulta hova igazolna élete legjobb idénye után

GAZDAG Dániel, foci, futball, mérkőzés, 2022. 09. 29., magyar-német, nemzetek ligája
Gazdag Dániel és a német David Raum a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában
Vágólapra másolva!
A válogatott Gazdag Dániel elárulta, ha távozna a Philadelphia Union labdarúgócsapatától, nagyon szívesen igazolna Spanyolországba.

"Ha ilyen szinten rúgom a gólokat a jövőben is, akkor nyilván még több megkeresésem lesz.

- nyilatkozta szombaton az M1 aktuális csatornán a támadó középpályás, aki az észak-amerikai profiliga (MLS) legutóbbi idényében 38 mérkőzésen 24 gólt szerzett.

Gazdag elmondta, számított rá, hogy az első amerikai szezonjához képest több gólt szerez majd, de hogy ennyit, arra nem gondolt.

"Egész jó számokat produkáltam az előző szezonban az MLS-ben, nagyon örülök neki, és bízom benne, hogy a jövő évem is hasonló lesz" - vélekedett.

Mint kifejtette, szerinte mindenképpen megérdemelte volna, hogy a legjobb öt közé kerüljön és legalább a második helyen végezzen a legjobb játékosokat tartalmazó MVP-listán, hiszen csak a német Hany Mukhtar produkált jobb számokat nála, aki végül az MVP lett.

Elárulta, az idény közben és utána is sokan keresték a menedzserét, aki sok csapattal beszélt, az Unionnal pedig tárgyal a szerződéshosszabbításról, és egészen előrehaladott állapotban van az ügy. Mint kifejtette,

egyelőre nehezen tudja elképzelni a távozását, szerinte januárban, februárban még biztosan Philadelphiában lesz, illetve egyelőre úgy tervezi, hogy a jövőben is, de "bármi megtörténhet".


Eddigi karrierje egyik legszebb estéjének nevezte június 14-ét, amikor a magyar válogatott Wolverhamptonban 4-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában, és ő maga is betalált.

"Nagyon boldog voltam, hogy gólt tudtam szerezni azon a mérkőzésen.

Nekünk, magyaroknak ez egy történelmi este volt" - nyilatkozta.

Gazdag felidézte, hogy az NL első mérkőzése előtt arról beszéltek a csapattársaival, tudnak-e majd pontot szerezni a hat meccs valamelyikén, ehhez képest abszolút felülmúlták az elvárásokat, és még az utolsó kört megelőzően is volt esélyük csoportgyőztesként a négyes döntőbe jutni.

"Ha ilyen eredményeket érünk el a válogatottal, az óriási önbizalmat ad, és ezt a klubomban is tudom kamatoztatni" - szögezte le.