Vágólapra másolva!
Váratlan hírről számolt be a hbvl.be belga oldal: az élvonalban listavezető Genk két tehetségét, köztük a magyar válogatott Németh Andrást száműzte első keretéből, amiért a labdarúgók nem voltak hajlandóak meghosszabbítani nyáron lejáró szerződésüket. A csatár a Nemzeti Sportnak megerősítette a hírt.

Két ígéretes fiatal, a 20 éves

Németh András és a 17 éves belga Mika Godts azonnali hatállyal a Genk U23-as keretéhez kerül, nem látogathatják az első csapat edzéseit

– írja a hvbl.be. A száműzetés oka, hogy nem tudtak velük megegyezni fél év múlva lejáró szerződésük meghosszabbításáról. Ezt a klubvezetőség részéről Dimitri de Condé meg is erősítette.

„Mindkét játékos szerződés lejár az idény végén, és ez nem ideális helyzet. Szerettünk volna egyértelmű választ kapni tőlük, még a téli felkészülés megkezdése előtt, hogy szeretnének-e hosszú távon is velünk dolgozni, azon kereteken belül, amiket biztosítani tudunk, mert sportszakmai és anyagi szempontból is megvannak azok a korlátaink, amikből nem engedhetünk.

– mondta a sportvezető.

Németh András szenzációs mutatkozott be a magyar válogatottban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Németh András a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítette, hogy

a tartalékcsapattal kell tréningeznie. Bővebben nem kívánta kommentálni a hírt, annyit tett hozzá, bízik benne, a másodosztályban szereplő Genk II pénteki bajnoki meccsén pályára léphet.

A cikk hozzáteszi, hogy Németh András januárban debütált az első csapatban bajnoki meccsen, rögtön góllal, azóta pedig összesen 18 élvonalbeli bajnokin két gólt szerzett és két gólpasszt adott. Mint ismeretes, novemberben, a Luxemburg elleni 2-2-es döntetlen alkalmával a válogatottban is góllal debütált, de megsérült a mérkőzéssen. Azóta viszont már felépült sérüléséből és újra edzésbe állt.

Németh 2016-ban szerződött a Genkhez, de most úgy tűnik, legkésőbb a nyáron, amikor lejár a szerződése, búcsút int a belga klubnak.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!