Vágólapra másolva!
A hosszú utazást követően csütörtökön a magyar csapatok számára is elkezdődött az EMF Bajnokok Ligája a montenegrói Herceg Noviban. A D jelű négyesben az SZPCDSE a görög Flamingos FC-vel 2-2-s döntetlent játszott, míg az E csoportban a Todor PET BAU TEAM Kft. 2-0-s vereséget szenvedett a bolgár Terra Trak ellen.

A SZPCDSE már három napja élvezi a montenegrói vendégszeretetet, míg a Todor szerdán érkezett meg a Bajnokok Ligája helyszínére igazán kimerítő, több mint tíz órás utazás után.

A budapesti csapat kedden éjszaka indult el Montenegróba, majd több pihenőt követően foglalta el a pályától körülbelül 15 percnyi autóútra lévő szállását. Az út igen kalandosra sikerült, de a jókedvre nem lehetett így sem panasz.

Az első magyar fellépésre csütörtök reggel 8 óráig kellett várni, amikor az SZPCDSE ellenfele a görög Flamingos volt a D csoportban. A mérkőzés jól kezdődött a magyar együttes számára, hamar sikerült vezetést szerezni Nagy Tibor találatával. Azonban a görög csapatot nem zavarta meg a kapott gól, és két kihagyást kihasználva fordítanu tudott. Még az első félidőben összejött az egyenlítés, Zámbó Tibor gyönyörűen fordult le az ellenfeléről, majd lőtte ki jobb sarkot.

A csapatok 2-2-s döntetlennel mehettek a szünetre. A fordulást követően a ceglédberceli együttes megnyerhette volna a meccset, azonban a helyzetek kimaradtak, így egy pontot sikerült kezdésnek begyűjteni.

"Az első félidőben kicsit összezavarodva játszottunk még, de a második játékrészre összeszedtük magunkat. Könnyebb mérkőzésre számítottunk előzetesen, de nagyon nem volt az. Megharcoltunk az egy pontért, de jobb lett volna győzelemmel kezdeni.

- mondta Zámbó Tibor, aki hozzátette, már három napja itt vannak a helyszínen, edzeni is tudtak.

Az SZPCDSE egy pontot szerzett a Falmingo ellen Forrás: Hegedűs Gábor

A másik magyar BL-csapat, a magyar válogatott játékosokkal teletűzdelt Todor csütörtök délután játszotta le az első csoportmeccsét. A budapesti együttes a meccs elején visszaállt, átadta a területet a bolgár csapatnak. Ennek megfelelően

az ellenfél előtt adódott több lehetőség, ezek közül egyet kis is használt a Terra Trak az első félidőben. A második játékrészben tovább növelte az előnyét a rivális,

amelyet követően a Todor átállt a hat az öt elleni játékra. Innentől bőven adódott is lehetőség, akár még a fordításra is, a bolgár csapat csak a védekezésre koncentrált, de

ha nem a kapus, akkor a kapufa mentette meg az ellenfelet, így a végére maradt a 2-0-s vereség.

A Todor játékosa, Sós Márkó harcolt a labdáért Forrás: Hegedűs Gábor

ennek meg is lett az eredménye, az első félidő elúszott. Nem szeretnék kifogásokat keresni, ez ilyen meccs volt, a szerencse se állt mellénk. Mindent megteszünk, hogy a következő két mérkőzésen győzzünk. Átbeszéljük, hogy mi volt a hiba, a folytatásban pedig megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani" - árulta el Bohony Bálint, a Todor kapusa.

EMF, Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló
D csoport
SZPCDSE-Flamingos FC (görög) 2-2 (2-2)
A magyar csapat gólszerzői: Nagy Tibor, Zámbó Tibor
E csoport
Todor PET BAU TEAM Kft.- Terra Trak (bolgár) 0-2 (0-1)