Dárda kinevezése még várat magára a Herthánál, új ember a kirúgott sportigazgató helyén

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach Sports soccer Bundesliga Horizontal
Neundeorf 149 Bundesliga-mérkőzésen segítette a csapatot másodedzőként Dárdai Pál mellett
Vágólapra másolva!
A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC már meg is találta a kirúgott sportigazgató, Fredi Bobic utódjait: a klub vasárnap kora délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Benjamin Weber látja el a sportigazgatói feladatokat, míg Andreas Neuendorf az ő munkáját segítve kapocs lesz az akadémia és a profi csapatok között.

A Hertha a városi rivális Union Berlintől elszenvedett vereséget követően jelentette be a döntést:

– állt a Hertha BSC honlapján megjelent közleményben.

Az eseményen bejelentették, hogy Benjamin Weber és Andreas Neuendorf duó látja el a távozott Fredi Bobic feladatait – előbbi sportigazgatóként, míg utóbbi Weber munkáját segítve kapocs lesz az akadémia és a profi csapatok között - derült ki a Kicker forrásai alapján a Nemzeti Sport oldaláról.

Neundeorf 149 Bundesliga-mérkőzésen segítette a csapatot másodedzőként Dárdai Pál mellett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Weber 2004 és 2022 között állt a Hertha alkalmazásában, különböző pozíciókban, tavaly februárban saját kérésére távozott. Neundeorf 149 Bundesliga-mérkőzésen segítette a csapatot másodedzőként Dárdai Pál mellett, 2021 novemberében menesztették.

Fredi Bobicot 2021 nyarán nevezték ki sportigazgatónak a Herthánál, de nem tudott jelentős változást elérni a klubnál. A Hertha BSC jelenleg csak a 17., kieső helyen áll a 18 csapatos német bajnokságban.