Vágólapra másolva!
Az Arsenal fiatal támadója, Eddie Nketiah jócskán felülmúlja az elvárásokat az idei szezonban, ami annak is köszönhető, hogy elképesztő átalakuláson ment keresztül az elmúlt években.

A 23 éves támadó az U21-es angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa lett néhány hete, (17 meccs, 16 gól), ennek ellenére sokan kételkedtek benne, hogy képes lesz pótolni a jelenleg sérüléssel bajlódó Gabriel Jesust az Arsenalnál. Nkteiah azonban rendre élni tud a lehetőséggel, hat gólt lőtt a legutóbbi hat meccsén, minden sorozatot figyelembe véve pedig 25 tétmérkőzésen 9-szer volt eredményes és egy gólpasszt jegyzett.

Eddie Nketiah hat gólt lőtt a legutóbbi hat meccsén Forrás: AFP/Adrian Dennis

Ebben jelentős szerepe van annak, hogy komoly életmód váltáson esett át, és az elmúlt években impozáns izmokat növesztett. Nketiah 2019-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a testépítéssel, az Arsenal edzésein túl pedig azóta is rendszeresen végez külön tréningeket az Athletic Development fitnesz cég segítségével, ahol többek között a táplálkozásán és az alvás minőségén is javítottak. A fiatal angol csatár fejlődését egy előtte-utána képpel prezentálta a cég a hivatalos Instagram-oldalán. Az eredmény alighanem szemmel látható.