Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések és az argentin sportújságíró, Gaston Edúl értesülései szerint a spanyol Antonio Mateu Lahoz úgy döntött, hogy 45 évesen visszavonul a játékvezetéstől.

A polgári foglalkozását tekintve testnevelőtanár Antonio Mateu Lahoz 2008 óta vezet mérkőzéseket a La Ligában, 2011-ben lett FIFA-bíró. A 45 éves játékvezető 14 év alatt ötször vezetett El Clásicót, pályafutása csúcsa pedig a 2021-es Bajnokok Ligája döntő volt, amit a Chelsea 1-0-ra megnyert a Manchester City ellen.

Mateu Lahoz alakítása a Barcelona-Espanyol meccsen Forrás: AFP/Pau Barrena

Mateu Lahoz állítólag az idény végén vonul vissza, de hogy mi vezetett a döntéséhez, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy a spanyol bíró az utóbbi hetekben rengeteg kritikát kapott, hiszen a katari világbajnokságon botrányosan vezette a Hollandia-Argentína negyeddöntőt, múlt hétvégén a Barcelona-Espanyol spanyol bajnokin csinált bohócot magából, amelyen 15 sárga lapot és két piros lapot osztott ki. A legutóbbi húzására pedig szerdán délután került sor, amikor a Linares-Sevilla Király-kupa meccs 16. percében kiállította a Sevilla edzőjét, Jorge Sampaolit.